Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Megaúlovok košickej kriminálky: Z podvodu obvinila 203 ľudí!

Krajský riaditeľ Policajného zboru v Košiciach Juraj Bukuš Zobraziť galériu (3)
Krajský riaditeľ Policajného zboru v Košiciach Juraj Bukuš (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Košickým kriminalistom sa podaril naozaj megaúlovok. Kriminálna polícia odhalila rozsiahlu ekonomickú trestnú činnosť, z ktorej obvinila 203 ľudí. Na návrh prokurátora je hlavný obvinený 26-ročný Košičan M. Š. so súhlasom sudcu vo vyšetrovacej väzbe.

Ako dnes na brífingu uviedol košický krajský riaditeľ polície Juraj Bukuš, predbežne vyčíslená škoda presahuje tri milióny eur.

Bukuš povedal, že na prípade začali intenzívne pracovať od júna, podozriví páchali trestnú činnosť na celom území Slovenska, najmä v Západoslovenskom a Stredoslovenskom kraji. Obvinený Košičan M. Š., zhotoviteľ fiktívnych daňových dokladov, bol obvinený zo zločinu skrátenia dane a poistného formou pomoci v súbehu so zločinom daňového podvodu. Obvinený je stíhaný väzobne a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 12 rokov. 

Počas vyšetrovania bolo vykonaných množstvo domových prehliadok vo viacerých mestách Slovenska a zaistené množstvo listinných a vecných dôkazov. Celkovo polícia preverila 380 subjektov, z ktorých u 194 podnikateľských subjektov zistili účtovníctvo s fiktívnymi daňovými dokladmi. Po zaistení a kompletizácii dôkazov znalci z odboru ekonomika, účtovníctvo a dane vyhotovili odborné vyjadrenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu