Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Rezešová očami exmilenca Fischera: Je obeťou vlastnej rodiny, ľutujem ju!

Rezešová a Fischer si na súde vymieňali pohľady plné otázok Zobraziť galériu (4)
Rezešová a Fischer si na súde vymieňali pohľady plné otázok (Zdroj: ATV, Hír 24)

BUDAPEŠŤ - Bolo len otázkou času, kedy dôjde k nešťastiu. Takto reagoval na beznádejnú situáciu Evy Varholíkovej Rezešovej jej bývalý partner Erik Fischer, ktorého prítomnosť na včerajšom pojednávaní prinútila košickú milionárku po prvýkrát prehovoriť. Po súde sa pred novinármi rozhovoril aj samotný Fischer a prezradil, čo si o celej kauze myslí.

Po skončení siedmeho pojednávania s nezvyčajne dramatickým priebehom Erik Fischer poskytol rozhovor, v ktorom vyjadril svoje city k bývalej partnerke. Evu v utorok videl po prvý krát od osudnej nehody na maďarskej diaľnici a pohľad to podľa neho nebol vôbec príjemný. "Zdala sa mi byť v strašnom stave. Bolo mi jej príšerne ľúto," povedal pre denník Korzár.

Fischer prichádza do súdnej siene.
Zobraziť galériu (4)
Fischer prichádza do súdnej siene.  (Zdroj: ATV, Hír 24)

Hoci tragédiou je rovnako zdrvený, ako celý klan Rezešovcov, uvažuje triezvo a myslí si, že Eva by mala poniesť plnú zodpovednosť za to, čo sa stalo. K nešťastiu by vraj prišlo skôr či neskôr a dôvodom je podľa neho štýl, akým žila. "Eva je v skutočnosti obeť. Obeť svojho detstva, výchovy, svojej rodiny a tej doby, ktorú žili," domnieva sa.

Medzi Rezešovou a Fischerom sa počas jeho výpovede na súde strhla hlasná výmena názorov, ktorú musela tíšiť sudkyňa. Napriek opakovaným varovaniam žiadala o slovo. Keď ho dostala, pozerala sa Fischerovi do očí a začala hovoriť o tom, ako spoločne vychovávali jeho dieťa z predchádzajúceho manželstva. Keď ju súd vyzval, aby sa držala témy, náhle začala hovoriť po maďarsky. "Len som chcela vedieť, za akého otca sa považuje on," vyhlásila, keď sa ju vlastný obhajca aj sudca snažili zastaviť. Podľa Fischera sú odpoveďou výsledky v škole či športe, ktoré jeho deti dosahujú.

Fischer a Rezešová počas pojednávania.
Zobraziť galériu (4)
Fischer a Rezešová počas pojednávania.  (Zdroj: Hír 24, ATV)

Keď si vypije, je hysterická

Rezešovú Fischer na utorkovom pojednávaní označil ako matku ich spoločnej dcéry, s ktorou už nežije. Medzi rokmi 2006 a 2008, keď boli ešte spolu, sa podľa neho stávalo, že si Eva vypila. "Zle znášala alkohol, bola po ňom hysterická. To znamená, že sa nedalo predvídať, čo urobí," odpovedal trochu váhavo na otázku sudkyne. Eva mala podľa neho aj implantát, ktorý mal slúžiť na vyvolanie odporu k alkoholu.

 „Eva je nešťastná žena," kategoricky vyhlásil Fischer, ktorý opísal, ako v takýchto stavoch zvykla sadnúť do auta a utiecť. Podľa neho šlo o trik, hystériu, ako na seba upozorniť. Dokonca došlo aj k situácii, keď predstierala nehodu. "Bál som sa o ňu v takýchto situáciách,“ odpovedal Fischer. Obhajca Novák sa snažil Fischera zatlačiť do kúta s tým, že sa hnevá na Rezešovú kvôli umiestneniu ich spoločného dieťaťa. Avšak Fischer trvá na tom, že proti Eve "určite problém nemá." Polícii jasne popísal, že ich vzťah sa zhoršil kvôli rodine Rezešovcov, ktorá mala príliš silný vplyv na Evu.

Fischer potreboval tlmočníka, za to Rezešová sa rozrozprávala aj po maďarsky.
Zobraziť galériu (4)
Fischer potreboval tlmočníka, za to Rezešová sa rozrozprávala aj po maďarsky.  (Zdroj: ATV, Hír 24)

Domáce väzenie kvôli deťom

Peter Novák, Rezešovej právnik, sa opätovne usiloval o schválenie domácej väzby . Ide o budapeštiansku adresu, ktorá už bola medializovaná. Novak tvrdí, že podľa jeho názoru nie je žiadny dôvod, aby zostala Rezešová vo väzbe. Podľa neho väčšina z trestných činov uvedených v obžalobe sa nepotvrdila v doterajšom procese. Aj Rezešová dostala slovo. Tiež požiadala o domáce väzenie a prisľúbila, že nemá záujem utiecť a schovávať sa. „Cnie sa mi po deťoch, aj ja im chýbam a v domácom väzení by som s nimi bola v kontakte,“ povedala tento krát už po slovensky cez tlmočníka.

Okresná prokuratúra pre okolie Budína vzniesla 17. mája voči Rezešovej obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky. Súdny proces, ktorý sa začal 27. augusta, po dnešnom dni bude pokračovať 19. novembra; rozsudok možno očakávať 22. novembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu