Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ďalšia zbytočná smrť motorkára (†27): Do cesty mu vbehol vodič Renaultu!

Zrážku neprežil 27-ročný motorkár
Zrážku neprežil 27-ročný motorkár (Zdroj: Foto: polícia)

HOLÍČ – Včera poobede v Holíči pri dopravnej nehode vyhasol život 27-ročnému motorkárovi. Na križovatke sa so svojim motocyklom Honda 600 zrazil s autom Renault Megane. Jeho vodič pravdepodobne nerešpektoval zákaz vjazdu do jednosmernej ulice. Po náraze motorkár Marián utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Tragická dopravná nehoda sa stala v Holíči na ceste prvej triedy, na križovatke tvaru „T“ na Štúrovej ulici. Zomrel pri nej 27-ročný motorkár Marián z Holíča. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie.

Podľa Martiny Kredatusovej, hovorkyne trnavských policajtov: „K dopravnej nehode došlo tak, že 38-ročný vodič Renaultu Megane z Holíča pravdepodobne nerešpektoval zákaz vjazdu do jednosmernej ulice Nám. sv. Anny. Zo zákazu vychádzal na hlavnú cestu vľavo, pričom sa dostatočne nevenoval situácii v cestnej premávke. V dôsledku toho došlo k zrážke s motocyklom Honda Hornet, ktorý viedol 27-ročný Marián z Holíča. Motocyklista utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol."

Informáciu potvrdil aj Boris Chmel, hovorca záchranárov: „Záchranári boli na mieste nešťastia do piatich minút od ohlásenia nehody. Lekár žiaľ už len skonštatoval smrť motorkára. Na mieste ošetrili aj 38-ročného vodiča auta, ktorý utrpel povrchové poranenie hlavy.“

Polícia apeluje na vodičov, aby dodržiavali dopravné predpisy. Väčšina nehôd a zbytočných tragédií sa stáva práve tým, že niekto porušil zákon. „Každý vodič môže prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách dodržiavaním pravidiel cestnej premávky, ohľaduplnosťou a tolerantnosťou. Každý vodič prv, než naštartuje auto, by si mal uvedomiť svoju zodpovednosť za ľudské životy na cestách,“ varuje Kredatusová.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu