Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Záhadné zmiznutie manželky strelca z Bystričky: Bál sa, že prezradí jeho tajomstvo?

Ingrid nikdy nenašli Zobraziť galériu (4)
Ingrid nikdy nenašli (Zdroj: polícia, SITA)

BYSTRIČKA - Vedela až príliš veľa? Ingrid Káňavová, manželka Martina Káňavu (†49), ktorý mal v sobotu zastreliť svoje dve dcéry (†13, 15) a tetu (†84), záhadne zmizla ešte pred 12 rokmi, no jej telo sa dodnes nenašlo a polícia len tápe v tme. Už vtedy sa však špekulovalo o tom, že sa jej zbavil manžel Martin a údajne mal na to aj svoje dôvody.

Manželia Káňavovci mali vraj pred zmiznutím Ingrid problémy, ktoré súviseli s ich spoluprácou na úrade finančnej polície v Žiline. V hre bol dokonca aj rozvod a to všetko preto, že vedela niečo, čo by mohlo Martina v službách polície zdiskreditovať. "Mali tam byť nejaké finančné problémy okolo neho (úplatky). Ona možnože niečo chcela "vykecať" a on sa cítil v úzkych...," povedal bývalý vyšetrovateľ pre Tv JOJ.

Martin bol aj posledným, kto Ingrid pred jej zmiznutím videl, a práve preto prvé podozrenia smerovali naňho. Jej telo však policajti nikdy nenašli a na vznesenie obvinenia nemali žiadne dôkazy. „Ale pokiaľ si dobre pamätám, tak sa to nepotvrdilo aj vzhľadom na skutočnosť, že sa doteraz nenašlo telo,“ povedal minister vnútra Rober Kaliňák.

Ingrid za zvláštnych okolností zmizla ešte v októbri 2000 z ich rodinnej chalupy v Šuranoch, kde trávila čas spolu s manželom aj oboma dcérkami. V tom čase bola na materskej a nikto si nevedel vysvetliť, prečo by milujúca matka opúšťala svoje malé deti. Jej nezvestnosť ohlásil na polícii manžel Martin, ktorý tvrdil, že ráno odišla do obchodu a už sa z neho nevrátila.

Sestry Veronika a Martina, ktoré mal zavraždiť vlastný otec.
Zobraziť galériu (4)
Sestry Veronika a Martina, ktoré mal zavraždiť vlastný otec.  (Zdroj: FB)

V Šuranoch a okolí po Ingrid pátral aj vrtuľník a policajti so psovodmi, no bezúspešne. Telo mladej mamičky sa ani po dlhých 12 rokoch nenašlo. Objavili sa dokonca informácie o tom, že bola vyhlásená za mŕtvu. Tieto špekulácie však polícia odmieta a tvrdí, že ženu dodnes vedie v databáze nezvestných osôb. "Polícia vyhlásila pátranie po nezvestnej Ingrid Káňavovej 31.10.2000 a odvtedy po nej nepretržite pátrame," povedala nám nitrianska hovorkyňa Renáta Čuháková.

Chalupa v Šuranoch, kde Ingrid naposledy videli.
Zobraziť galériu (4)
Chalupa v Šuranoch, kde Ingrid naposledy videli.  (Zdroj: google)

Viac svetla do starého prípadu by mohlo vniesť aj vyšetrovanie nedávnej trojnásobnej vraždy v Bystričke, z ktorej podozrievajú práve Ingridinho manžela Martina. Kaliňák totiž pripustil, že po aktuálnej tragédii „sa určite budú nejaké veci komunikovať v súvislosti s týmto prípadom“.

V utorok popoludní expolicajt Martin Káňava oznámil na polícii, že zavraždil svoje dve dcéry a tetu a ide spáchať samovraždu. Polícia ihneď vyrazila na miesto a v rodinnom dome v Bystričke naozaj našla tri mŕtve telá so strelnými zraneniami hlavy. Okamžite spustila pátranie po Káňavovi, ktorého napokon objavili na okraji lesa s prestrelenou hlavou. Polícia teraz vyšetruje či zbraň, ktorou zabil seba, zavraždil aj dcéry a tetu. Ak to bude dokázané, trestné stíhanie za zločin úkladnej vraždy bude s najväčšou pravdepodobnosťou zastavené.

Touto zbraňou mal Martin zabíjať.
Zobraziť galériu (4)
Touto zbraňou mal Martin zabíjať.  (Zdroj: polícia)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu