Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Detaily brutálnej vraždy: Filipovo (†26) zohavené telo našla sestra skôr ako polícia!

Rodina je presvedčená o tom, že telo patrí Filipovi Zobraziť galériu (2)
Rodina je presvedčená o tom, že telo patrí Filipovi (Zdroj: polícia,fb,panoramio.sk)

OPATOVCE - Zatiaľ čo polícia čaká na výsledky DNA, aby mohla určiť totožnosť zavraždeného muža, ktorého dobodané telo v sobotu vytiahli z rieky Nitra, rodina z Opatoviec sa už v tichosti lúči so synom Filipom (†26). Jeho sestra Veronika je totiž presvedčená o tom, že telo patrí práve jej donedávna nezvestnému bratovi. Polícia dnes tiež zverejnila detaily vraždy ako aj príčiny smrti "neznámeho" muža.

K vražde došlo ešte niekedy medzi 14. a 24. augustom. "Neznámy páchateľ v presne nezistenom čase od 14. augusta do 24. augusta do 14.20 hod. úmyselne a brutálne usmrtil muža, doposiaľ nepotvrdenej totožnosti," uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.  Mŕtvy mladík mal na pravej ruke špagátom priviazaný kameň, ktorým chcel zrejme vrah docieliť, aby nehybné telo nevyplávalo na hladinu.

Mŕtvolu hodil do rieky Nitra a ušiel. Pitva potvrdila, že mužov život vyhasol cudzím zavinením. "Príčinou smrti bolo prerušenie krčnej miechy, krvácanie do mozgu a následné zlyhanie regulačných funkcií mozgu," dodala Antalová. Telo našla Veronika z Opatoviec, sestra Filipa, ktorý bol vyše týždňa nezvestný.

Je presvedčená o tom, že telo patrí jej zmiznutému bratovi a rodina sa s ním už potichu lúči. Polícia však doposiaľ nepotvrdila, že telo v značnom štádiu rozkladu patrí Filipovi. " Presnú totožnosť zavraždeného muža však určí s absolútnou istotou až analýza DNA o vykonanie ktorej už policajti požiadali expertízne pracovisko," vysvetlila Antalová.

Prievidzskí policajti teraz intenzívne pátrajú po brutálnom vrahovi a vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin vraždy. Ak sa im ho podarí dolapiť, hrozí mu až 20-ročný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu