Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ťažko skúšaná Veronika: Pred vraždou brata (†26) jej umreli aj rodičia, bojí sa o život!

Zavraždený Filip a jeho sestra Veronika
Zavraždený Filip a jeho sestra Veronika (Zdroj: Polícia, FB)

OPATOVCE NAD NITROU - Jedna rana za druhou. Tak by sa dal opísať život ťažko skúšanej Veroniky z Opatoviec nad Nitrou, ktorá v sobotu v rieke Nitra našla zohavené telo vlastného brata Filipa (†26). Polícia potvrdila, že sa stal obeťou vraždy, Veronika sa preto teraz bojí aj o svoj život. Po hroznej tragédii navyše ostala úplne sama, v minulosti totiž prišla o oboch rodičov.

Filip zmizol pred vyše týždňom, a keď sa ho polícii nedarilo nájsť, jeho sestra Veronika sa rozhodla pátrať na vlastnú päsť. Mala tušenie, že bude niekde pri rieke Nitra a tak sa tam v sobotu vybrala hľadať. Na to, čo tam uvidela, dokonca života nezabudne. Vo vode zbadala plávať Filipove rozkladajúce sa telo.

"Mŕtvy muž mal špagátom na pravej ruke priviazaný veľký kameň, ktorým bolo telo zaťažené a vhodené do vody," uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. Polícia potvrdila, že šlo o brutálnu vraždu a Filipove telo bolo v rieke už zrejme niekoľko dní. Niekto mu najprv zlomil sánku, niekoľkokrát bodol do brucha a nakoniec podrezal hrdlo.

"Príčinou smrti bolo prerušenie krčnej miechy, krvácanie do mozgu a následné zlyhanie regulačných funkcií mozgu," dodala Antalová. Veronika nevie pochopiť, ako mohol byť niekto takého otrasného činu schopný. "Toto ani zviera nespraví. Ja to neviem ani pomenovať. To nie je normálne," povedala pre Tv JOJ.

Myslí si, že páchateľ musel Filipa poznať a zrejme bol pred vraždou aj u nich doma v Opatovciach nad Nitrou. Polícia tam totiž mala vraj nájsť špagát, ktorým mal mladík uviazaný kameň na ruke. Dievčina ma preto teraz strach aj o vlastný život. "Keď už sa niečo také stalo, môže sa to stať aj mne," bojí sa Veronika.

Nie je to pritom prvá ťažká skúška, ktorou si musela prejsť. S nebohým bratom bola sama, pretože v minulosti prišli o oboch rodičov. Po smrti Filipa tak stratila svoju najväčšiu oporu. Hoci Veronika od začiatku vedela, že telo, ktoré našla, patrí jej bratovi, polícia to potvrdila až dnes. "Analýza DNA potvrdila, že mŕtve telo nájdené v koryte rieky Nitra dňa 24. augusta je nezvestný Filip Škandík," informovala Antalová. Prievidzskí policajti teraz intenzívne pátrajú po brutálnom vrahovi a ak sa im ho podarí dolapiť, hrozí mu až 20-ročný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu