Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Polícia pátra po strelcovi, ktorého si objednali kvôli vražde

Hľadaný 36-ročný Róbert Nigut, ktorý čelí obvineniam z úkladnej vraždy v štádiu pokusu a z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.
Hľadaný 36-ročný Róbert Nigut, ktorý čelí obvineniam z úkladnej vraždy v štádiu pokusu a z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Na ceste z Jahodnej do Košíc došlo 9. augusta k pokusu o vraždu. Podľa polície si ju mal objednať 34-ročný Radovan V. a obeťou mala byť osoba, ktorej dlží peniaze. Po neúspešnom pokuse vykonávateľ vraždy ušiel, polícia po ňom už pátra. Informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová.

Vykonávateľ vraždy 36-ročný Róbert N. sa mal podľa hovorkyne pokúsiť zastreliť poškodeného samopalom, ktorý mal v nelegálnej držbe. "Počas jazdy sa šofér auta, v ktorom bol aj Robert N., dostal na úroveň auta poškodeného a Róbert N. vystrelil. Nespôsobil mu však smrteľné zranenia a poškodenému sa podarilo autom ujsť, neskôr z auta vyskočiť a utiecť do lesa," opisuje priebeh udalosti Dobiášová.

Šofér Róberta N. však potom podľa polície nezvládol riadenie a havaroval. "Róbert N. z miesta činu ušiel, čo sa šoférovi pre zranenia nepodarilo," dodala hovorkyňa s tým, že polícia po obvinenom Róbertovi pátra ako po nebezpečnom páchateľovi, ktorý môže byť ozbrojený.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry už obvinil dve osoby z trestného činu úkladnej vraždy v štádiu pokusu a jednu osobu ešte z trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. "Objednávateľovi a vykonávateľovi hrozí za toto konanie 25 rokov trestu odňatia slobody alebo doživotie," podotkla Dobiášová s tým, že v prípade konania šoféra prebiehajú procesné úkony.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu