Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Prečo Niguta policajti nehľadali? Najobávanejší člen košického podsvetia je údajne mŕtvy!

Z tohto auta mal utiecť údajný vrah Róbert Nigut Zobraziť galériu (2)
Z tohto auta mal utiecť údajný vrah Róbert Nigut (Zdroj: Topky, TASR)

KOŠICE – Východ Slovenska prežíva návrat mafiánskych praktík z 90-tych rokov. Šokovanými Košicami sa šíri informácia o smrti jedného z najobávanejších členov podsvetia. Všetko údajne súvisí aj s nedávnou streľbou pri Jahodnej. Róbert Nigut, ktorý mal byť v plánovanej vražde zapojený, je zrejme mŕtvy. Oficiálne túto informáciu nikto nepotvrdil.

Jeho údajná smrť však môže súvisieť s incidentom, ktorý sa odohral ešte začiatkom augusta na Jahodnej pri Košiciach. Obávaný Nigut sa pohyboval na slobode, bez toho, aby bol naňho vydaný zatykač, aj keď všetky okolnosti naznačujú to, že v osudové augustové ráno na Jahodnej strieľal on. Usvedčil ho spolujazdec, ktorý ostal po prestrelke uväznený v aute.

Otázne však je, že prečo v takomto závažnom prípade polícia nekonala ihneď a nevydala na Niguta zatykač. Polícia dokonca ani neupozornila a nevarovala občanov pred nebezpečným zločincom na úteku.

Vedeli policajti v tom čase už niečo viac? Napríklad to, že by nemusel byť Nigut už medzi živými a z toho dôvodu netreba robiť na verejnosti paniku?

Pátrať po ňom začali podľa stránky hľadaných osôb na ministerstve vnútra až osem dní po incidente na Jahodnej. Nevydali na neho ale zatykač.

Nigut
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky, TASR)

Správu o Nigutovej smrti, ktorá sa šíri východným Slovenskom, policajti odmietajú komentovať a považujú ju za špekulatívnu.

 „Vzhľadom na to, že v prípade prebieha intenzívne vyšetrovanie, nebude sa polícia vyjadrovať k špekulatívnym otázkam,“ povedal pre Topky hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Súvisí Nigutova údajná smrť s prípadom z Jahodnej?

V prvej polovici augusta došlo k prestrelke na Jahodnej pri Košiciach. Išlo o nepodarené vybavovanie si účtov, na ktoré si Radovan V. (33) z Helcmanoviec objednal jedného z členov košického podsvetia Róberta Niguta. Ten mal podľa objednávky zavraždiť 38-ročného Gelničana. Radovan V. sa chcel Gelničana zbaviť údajne preto, že sa domáhal vyplatenia väčšej sumy svojich peňazí.

K úkladnej vražde teda malo dôjsť na Jahodnej pri Košiciach. Radovan V. mal premyslený plán a na vraždu veriteľa si najal príslušníka skupiny košického podsvetia Róberta Niguta. Ten s vodičom na ukradnutom BMW X5 dostihol obeť na ceste z Jahodnej do Košíc a strieľal na Gelničana zo samopalu s tlmičom. Gelničan najprv zrýchlil, potom prudko zabrzdil a z vozidla Ford Galaxy vyskočil.

Páchatelia sa potom obrátili, no havarovali. Strelec Róbert Nigut z havarovaného vozidla vyskočil a utiekol. Vodič ostal so zraneniami zakliesnený vo vozidle i so samopalom a nábojmi. Ako povedal policajtom, jeho komplicom bol známy Róbert Nigut, ktorý strieľal. Po nehode prerezal bezpečnostný pás a utiekol. Policajti vraj v aute objavili Nigutovu DNA.

Stará firma v Košiciach

Počas fungovania Okoličányho zločineckého gangu v Košiciach mal byť Róbert Nigut jeho pravá ruka. Považovali ho za najbrutálnejšieho člena slovenského podsvetia. Bol vo väzbe za viacnásobné vraždy i nedovolené ozbrojovanie. S ostatnými členmi gangu bol obvinený aj z ďalších trestných činov, ako napr. založenie a zosnovanie zločineckej skupiny, vraždy, ublíženie na zdraví, vydieranie a iné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu