Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Priateľka zavraždeného poslanca Rakovského (†29): Stále tomu neverím!

Nebohý poslanec s priateľkou Denisou Zobraziť galériu (3)
Nebohý poslanec s priateľkou Denisou (Zdroj: FB)

ŽIAR NAD HRONOM - Ako posledná ho videla, ako posledná sa s ním aj rozlúčila. Priateľka miestneho poslanca a advokáta Mareka Rakovského (†29) zo Žiaru nad Hronom je po jeho nezmyselne brutálnej vražde zdrvená. Správa o smrti milovaného priateľa ju psychicky zložila a dodnes nedokáže uveriť tomu, že už ho nikdy neuvidí.

Zatiaľ čo ona v utorňajšie slnečné ráno polievala kvety, on sa s ňou lúčil a nasadal do auta. Ani jeden z nich v tej chvíli netušil, že to bude naposledy. Denisa, priateľka zavraždeného poslanca Mareka Rakovského, si dodnes nevie vysvetliť, prečo musel zomrieť tak hrozným spôsobom. Stále dokonca verí v to, že to bol všetko len hlúpy vtip a Marek sa jej každú chvíľu zjaví vo dverách.

"Neverím tomu stále. Proste príde a povie mi, že láska robil som si srandu... milujem ťa," píše na sociálnej sieti pod fotografiou, na ktorej je s nebohým Marekom. Napriek tomu, že polícia doposiaľ oficiálne nepotvrdila totožnosť uhoreného tela v poslancovom aute, všetko nasvedčuje tomu, že na sedadle, pod ktorým bol nástražený výbušný systém, sedel práve on.

Marek s Denisou boli ukážkovým párom zaľúbencov.
Zobraziť galériu (3)
Marek s Denisou boli ukážkovým párom zaľúbencov.  (Zdroj: FB)

Lúčia sa s ním už aj najbližší kamaráti. "Úprimnú sústrasť. Je to strašné - taký dobrák," píše jeden z nich. "Som zhrozený. Škoda ťa bolo, bol si super chalan a toto si si nezaslúžil. Sú to svine, nemám slov, absolútne nechápem toto," dodáva ďalší. Polícia na prípade ako vystrihnutom z mafiánskych vrážd neustále pracuje, Mareka preto najbližší zatiaľ pochovať nemôžu.

Deň pred smrťou bol s mladým poslancom aj jeho otec Jozef. Nič podozrivé si však na jeho správaní nevšimol. Choval sa vraj úplne bežne a o žiadnych problémoch nehovoril. Synovu tragickú smrť si nedokáže vysvetliť.  "Nemal nepriateľov, neviem kto to mohol urobiť," povedal nám Jozef Rakovský.

O možných motívoch úkladnej vraždy polícia zatiaľ mlčí. Objavili sa však rôzne špekulácie, okrem iného aj o tom, že v aute počas výbuchu mal sedieť niekto úplne iný. Marek vraj mal svoj Passat často požičiavať mužovi s pochybnou povesťou. Čoraz viac sa tiež v meste rozpráva o tom, že mohlo ísť o vybavovanie účtov v súvislosti s pozemkami pod nelegálnymi chatrčami v osade Pod Kortínou.

V tomto aute mladý poslanec uhorel.
Zobraziť galériu (3)
V tomto aute mladý poslanec uhorel.  (Zdroj: Tip čitateľa)

Rakovského Passat v utorok krátko pred 9:00 na ulici M. R. Štefánika pohltili plamene po tom, čo explodovala pravdepodobne výbušnina nastražená pod sedadlom vodiča. Podľa svedkov z miesta auto najprv nadhodilo, vyšľahli z neho plamene, prešlo ešte asi 50 metrov a zastavilo na trávniku v tesnej blízkosti základnej školy. Po výbuchu v sedadle ostala diera a trosky auta boli rozmetané po ulici až 10 metrov od miesta. Na miesto okamžite vyrazili hasiči, no mužovi v aute už nebolo pomoci. "Na mieste vodiča bolo nájdené obhorené telo," povedal hovorca banskobystrických hasičov Erik Piater. Či ide naozaj o telo poslanca Rakovského, potvrdí až analýza DNA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu