Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Explózia v žilinskom aute: Majiteľka tuší, čo je za tým, bojí sa o dcérku!

Pyrotechnika interiér auta totálne zničila Zobraziť galériu (3)
Pyrotechnika interiér auta totálne zničila (Zdroj: polícia)

ŽILINA - Sobotňajší výbuch auta v Žiline, podobný incidentu spred dvoch týždňov v Žiari na d Hronom, polícia naďalej prešetruje a o možných motívoch zatiaľ mlčí. Samotná majiteľka zničeného Alfa Romeo však má indície, ktoré síce nevedú ku konkrétnemu páchateľovi, no vyvolávajú v nej obrovský strach.

Pre denník Plus jeden deň prehovorila Žilinčanka Lenka (36), ktorej počas víkendu niekto totálne zdemoloval interiér auta. Je presvedčená o tom, že nešlo len o hlúpu zábavku náhodných výtržníkov, ale cielený útok. Zastrašiť však nemal mladú mamičku, ale jej priateľa, ktorý cez víkend nebol doma.

Explózia v žilinskom aute:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

Donedávna pracoval ako vyhadzovač v rôznych baroch a diskotékach. Práve tam sa podľa Lenky zaplietol do konfliktov, ktorých následky znáša dodnes. „Neviem, o čo ide, ale povedali mu, že to nenechajú len tak. A tu je výsledok,“ naráža na sobotňajší výbuch auta, ktoré si od nej priateľ často požičiaval a útočníci si ho zrejme vystopovali.

Lenka od osudnej noci žije v strachu. Najviac sa bojí o polročnú dcérku, ktorú vychováva spolu s priateľom. Podľa svedkov sa v čase výbuchu okolo auta obšmietali dvaja muži v čiernom. Či išlo o útočníkov, nevedno, polícia na prípade naďalej pracuje.

Explózia v žilinskom aute:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

Obyvateľov žilinského sídliska Vlčince v sobotu hodinu pred polnocou vystrašila silná explózia. Do Lenkinho auta Alfa Romeo niekto hodil pyrotechniku, ktorá vybuchla a z miesta ušiel. "Doposiaľ neznámy páchateľ rozbil sklo na pravých zadných dverách auta a do auta vhodil bližšie neurčenú pyrotechniku, ktorú zapálil," uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Polícia v okruhu niekoľkých metrov uzavrela okolie a dokumentovala miesto činu. Škodu odhadli na dvetisíc eur. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.

Ani nie pred dvoma týždňami pohltili auto žiarskeho poslanca Mareka Rakovského (†29) plamene po tom, čo explodovala pravdepodobne výbušnina nastražená pod jeho sedadlom. Podľa svedkov z miesta auto najprv nadhodilo, vyšľahli z neho plamene, prešlo ešte asi 50 metrov a zastavilo na trávniku v tesnej blízkosti základnej školy. Po výbuchu v sedadle ostala diera a trosky auta boli rozmetané po ulici až 10 metrov od miesta. Na miesto okamžite vyrazili hasiči, no mužovi v aute už nebolo pomoci. "Na mieste vodiča bolo nájdené obhorené telo," povedal hovorca banskobystrických hasičov Erik Piater. S mladým poslancom sa týždeň po tragédii rozlúčili na miestnom cintoríne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu