Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Výbuch luxusného Audi v Šamoríne: Šéfovi futbalového klubu mali dať do auta bombu!

Podnikateľovi mali dať bombu do kufra Zobraziť galériu (2)
Podnikateľovi mali dať bombu do kufra (Zdroj: samorincan.sk)

ŠAMORÍN - Ďalší útok na vodiča? Pomlejskou ulicou v Šamoríne v sobotu ráno otriasla ohlušujúca explózia, po ktorej z luxusného Audi miestneho podnikateľa a majiteľa futbalového klubu Norberta Csutoru (47) začali šľahať plamene. Výbuch podľa neho nastal vo chvíli, keď chcel auto naštartovať, vynorili sa preto špekulácie o tom, že mal zrejme v aute nastražený výbušný systém. Nasvedčuje tomu aj fakt, že prípad prevzala Národna kriminálna agentúra, ktorá sa zaoberá závažnými zločinmi.

Šéf FC ŠTK 1914 v sobotu ráno nasadol do svojho Audi, ktoré mal odparkované pri dome, bez akéhokoľvek podozrenia. Výbuch nastal skôr, ako stihol naštartovať. "Ráno som si nasadol do auta, otočil som kľúčikom a došlo k výbuchu,” uviedol pre portál samorincan.sk. Explózia otriasla zadnou časťou auta, z ktorej začali šľahať plamene a stúpať hustý dym.

Hasiči na miesto dorazil o niekoľko desiatok minút a požiar dostali pod kontrolu. Oheň však zadnú časť audiny úplne zničil. Csutora stihol našťastie z auta včas ujsť a nezranil sa. Na miesto neskôr dorazila aj polícia, ktorá sa zatiaľ k príčinám výbuchu nevedela vyjadriť. "Polícia dostala informáciu o vznietení zadnej časti vozidla Audi Q7 v sobotu krátko pred 9. hodinou. Za doposiaľ nezistených príčin došlo po naštartovaní k horeniu auta v jeho zadnej časti," povedala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Foto: samorincan.sk
Zobraziť galériu (2)
Foto: samorincan.sk  (Zdroj: samorincan.sk)

Audi majiteľa futbalového klubu zaistili a podrobia ho znaleckému skúmaniu. Nie je totiž vylúčené, že šlo o úmyselný útok. Po meste sa tiež povráva, že Csutorovi niekto do kufra auta nastražil bombu, čo by vysvetľovalo aj postup polície. Tá totiž prípad posunula na prezídium a bude sa ním zaoberať Národná kriminálna agentúra podobne, ako to bolo v prípade výbuchu auta žiarskeho poslanca Mareka Rakovského († 29) v júli.

Začiatkom júla v centre Žiaru nad Hronom vybuchlo počas jazdy auto miestneho poslanca Mareka Rakovského. Zrejme nástražný systém explodoval priamo pod sedadlom vodiča. Podľa svedkov z miesta auto najprv nadhodilo, vyšľahli z neho plamene, prešlo ešte asi 50 metrov a zastavilo na trávniku v tesnej blízkosti základnej školy. Po výbuchu v sedadle ostala diera a trosky auta boli rozmetané po ulici až 10 metrov od miesta. Na miesto okamžite vyrazili hasiči, no mužovi v aute už nebolo pomoci. "Na mieste vodiča bolo nájdené obhorené telo," povedal hovorca banskobystrických hasičov Erik Piater. Prípad prešetruje Národná kriminálna agentúra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu