Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Záhada "nacistického" bytu odhalená: Patrí hrdinovi Romanovi, ktorý chcel metál od Kaliňáka!

Kedysi mediálna hviezda, dnes presný opak. Zobraziť galériu (3)
Kedysi mediálna hviezda, dnes presný opak. (Zdroj: Tv JOJ, Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Včerajšia správa o bratislavskom byte, ktorého podlaha je dláždená hákovým krížom, má nečakanú dohru. Vypátrali sme muža, ktorý má toto nacistické skrášlenie na svedomí. Šokujúce je, že ide o Romana (33), ktorý sa ešte pred pár mesiacmi v televíznych správach vyhlasoval za hrdinu a tvrdil, že dostane pochvalu od ministra vnútra Kaliňáka. Po tejto medializácii sa mu zrútil život, je vo väzení a jeho byt sa stal predmetom verejnej diskusie.

Štvorizbový byt v bratislavskom Novom Meste dala do ponuky realitná kancelária s úmyslom predať ho za celkom slušnú sumu 109 990 eur. Medzi fotografiami sa však omylom objavila aj snímka, ktorá zobrazovala rozsiahlu svastiku na podlahe jednej z miestností a jej farby spolu so stenami navodzovali dojem nacistickej vlajky. Keď sme sa pokúsili zistiť, komu byt patril, narazili sme na zaujímavé skutočnosti.

Záhada
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: chcemebyvat.sk)

Podľa susedov žili v matkinom byte problémoví bratia Roman a Marek, ktorí im znepríjemňovali pokojné chvíle dlhé roky. Neustále sa od nich ozýval hluk a nezriedka si ich excesy vyžiadali aj príchod polície. V rozparádanej nálade asi na obyvateľov paneláka nebrali veľký ohľad. "Behal aj nahý po dome," opísala svoju skúsenosť jedna z obyvateliek domu.

Romanov život sa zrútil

V marci tohto roka oslovil Roman svojím počinom celé Slovensko. Keď si opitý Bratislavčan Juraj sadol za volant a na Račianskej ulici vrazil do Tatra banky, vynoril sa v príbehu ako z akčného filmu práve on. Celú udalosť sledoval z blízkej pumpy a pribehol na miesto činu práve včas, aby muža spacifikoval, v čom mu pomáhal aj jeho pes, ktorý vinníka s 2,46 promile podľa jeho slov "obhryzkával". Potom spoločne počkali na príchod polície, aby páchateľ náhodou nezdupkal. Po incidente sa hrdil tým, že možno dostane od ministra vnútra Kaliňáka aj medailu za odvahu, keďže netušil, či je chlapík ozbrojený.

Roman po spacifikovaní vodiča hviezdil vo všetkých správach.
Zobraziť galériu (3)
Roman po spacifikovaní vodiča hviezdil vo všetkých správach.  (Zdroj: Tv JOJ, Tip čitateľa)

Vyznamenania sa síce nedočkal, ale z Tatra banky mu za jeho nebojácny čin venovali odmenu 1000 eur a takto povzbudený Roman sa chcel prihlásiť dokonca do tendra na ochranku v banke. To už však asi nestihol, keďže podľa našich informácií bol mladík v súkromní "trochu" iným človekom, za akého sa vydával na verejnosti. Napriek vytvorenej mediálnej podobe sa pohyboval v prostredí bratislavského zločinu a neváhal byť hrubý ani na svojich najbližších.

Topky zistili, že za vyhrážanie sa manželke a synovi skončil vo väzení, kam putoval aj jeho brat, údajne tiež za trestnú činnosť. Udalosti napokon nabrali rýchly spád. Byt, v ktorom žili, sa dostal do predaja a zhodou okolností sa na svetlo sveta dostal aj zvláštny vkus súrodencov pri zariaďovaní bytu. A práve svastitka na podlahe by mohla spustiť ďalšie opletačky s rukou zákona.

Bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová sa pre nás vyjadrila, že "v súčasnej dobe nie je jednoznačne zrejmé, že sú splnené hmotnoprávne podmienky na to, aby polícia vo veci začala procesne konať". Do budúcna však nevylúčila, že sa môže prípadom zaoberať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu