Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Expriateľ herečky Haydu ostáva v base: Súd jeho sťažnosť zamietol

Rác s expriateľkou Haydu v čase, keď ešte boli spolu šťastní
Rác s expriateľkou Haydu v čase, keď ešte boli spolu šťastní

BRATISLAVA - Bratislavský Krajský súd dnes zamietol žiadosť údajného člena jakšíkovcov Martina Ráca o prepustenie z väzby. Potvrdil hovorca súdu Pavol Adamčiak. Ráca pôvodne Okresný súd Bratislava I pustil na slobodu, po sťažnosti generálnej prokurátorky rozhodoval krajský súd.

"Podľa senátu odvolacieho súdu dôvody väzby obžalovaného naďalej trvajú a neboli splnené podmienky na nahradenie väzby písomným sľubom obžalovaného. Rozhodnutie je právoplatné, obžalovaný M. R. ostáva vo väzbe," povedal Adamčiak. Martin Rác stojí na čele siedmich obžalovaných, ktorých súdia za trestnú činnosť spojenú s osobnými autami. Skupina údajne vytvárala tzv. dvojičky áut.

Automobily vyhľadávala v krajinách Európskej únie, potom na nich menila identifikačné údaje a predávala ich ďalej. Podľa obžaloby mal ísť zisk najmä Martinovi Rácovi, ktorý používal peniaze aj na ďalšiu trestnú činnosť ako lízingové podvody. Obžalovaných vinia aj z násilnej trestnej činnosti.

V podvode za 100 tisíc má údajne ruky aj herečka Haydu

Martina Ráca, jeho bývalú priateľku - známu slovenskú herečku Karin Haydu a ďalších 13 ľudí minulý týždeň obvinili z poisťovacích podvodov. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara išlo o dokumentovanie fiktívnych dopravných nehôd. Medzi obvinenými sú aj štyria policajti.

Herečka Haydu síce potvrdila, že list od polície dostala, obvinenie však odmieta. "Nie som si vedomá spáchania žiadneho trestného činu a až do ukončenia vyšetrovania sa k predmetnej veci nebudem vyjadrovať," povedala herečka. Podvodmi, ktoré sa diali v rokoch 2009 až 2011, mala skupina spôsobiť škody za takmer 100 tisíc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu