Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dramatická naháňačka: Opitá východniarka unikala 40 km, nabúrala do policajtov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: polícia)

HUMENNÉ – Pozor, opitá žena za volantom! Počas sobotňajšej noci sa medzi Sobrancami a Humenným odohrávala kuriózna naháňačka, do ktorej sa muselo zapojiť niekoľko hliadok z rôznych miest. Za volantom unikajúceho Renaultu pritom sedela len 20-ročná dievčina z Ostrova, ktorá mala vypité a zrejme nechcela prísť o vodičák. Pred mužmi zákona sa jej darilo unikať až desiatky kilometrov a auto neváhala namieriť aj proti nim.

Mladú dievčinu sa snažili policajti zastaviť pred polnocou už v Sobranciach, no na výzvy nereagovala, šliapla na plyn a začala unikať smerom na Michalovce. Tam sa do naháňačky pripojila ďalšia hliadka a šoférku sa snažila zastaviť pri benzínke. Neúspešne. Policajti ju preto začali prenasledovať smerom na obec Strážske.

„Pri motoreste v obci Voľa policajti zo Strážskeho odstavili služobné vozidlo na odstavnej ploche so zapnutým výstražným svetelným a zvukovým znamením, postavili sa do stredu cesty a pokúsili so zapnutými svetelnými znameniami vozidlo zastaviť,“ povedala košická policajná hovorkyňa Jana Mesárová. To však šialenú šoférku neodradilo a autom sa vyrútila proti policajtom, ktorí museli odskočiť, aby ich nezrazila.

Nezastaviteľná dievčina vysokou rýchlosťou unikala ďalej smerom na Humenné, no pred obcou Brekov dostala šmyk a narazila do jedného z policajných áut. Náraz ju odhodil do priekopy, odkiaľ ju vytiahli a dali jej fúkať. „Vodička bola podrobená dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,84 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,75 promile,“ dodala Mesárová.

Pri nehode sa našťastie nikto nezranil, vodička si však poriadne zavarila. Okrem toho, že už bola obvinená z útoku na verejného činiteľa, onedlho jej pribudne aj ďalšie za šoférovanie pod vplyvom. Len za útok na policajtov jej hrozí až osem rokov väzenia. Stíhaná je na slobode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu