Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragédia pri policajnej naháňačke: Cestný pirát na luxusnom Audi zastrelil dôstojníka!

Policajta zabil výstrel z vlastnej zbrane Zobraziť galériu (2)
Policajta zabil výstrel z vlastnej zbrane (Zdroj: PAP)

SWIEBODZIN - Utorková naháňačka neďaleko poľsko-nemeckých hraníc skončila tragédiou. Pri prenasledovaní nebezpečného cestného piráta na luxusnom Audi prišiel o život mladý dôstojník Martin (†36), ktorého unikajúci vodič (25) zastrelil jeho vlastnou služobnou zbraňou. Po mužovi zákona, ktorý v službách polície pomáhal a chránil 13 rokov, ostala manželka a dve malé deti. Informoval o tom poľský portál naszemiasto.pl.

Tragický policajný zásah sa odohral v utorok okolo obeda neďaleko mesta Swiebodzin. Dopraváci mali podozrenie, že luxusné Audi A6, za volantom ktorého sedel mladý Mariusz (25), je kradnuté. Chceli ho preto podrobiť kontrole a vyzvali ho, aby zastavil. On však namiesto toho šliapol na plyn a mužom zákona začal unikať.

Poľské média infromujú o obrovskej tragédii.
Zobraziť galériu (2)
Poľské média infromujú o obrovskej tragédii.  (Zdroj: PAP)

Cestný pirát sa rútil nebezpečne vysokou rýchlosťou a porušoval pri tom takmer všetky predpisy. Jeho šialenú jazdu však po asi 10 minútach ukončilo nákladné auto, ktoré mu zatarasilo cestu. Chvíľu na to, na miesto dorazilo policajné auto, z ktorého vystúpil dôstojník Martin W. so služobnou zbraňou v ruke.

Medzi policajtom a cestným pirátom sa strhla bitka, pri ktorej padol výstrel a dôstojník Martin spadol zranený na zem. Napriek tomu, že sa ho snažili oživovať, pre očami kolegov naposledy vydýchol. Šialeného vodiča Mariusza spacifikovali a posadili za mreže. Už v minulosti bol odsúdený za krádež, Audi A6, ktorým unikal pred policajtmi, bolo taktiež kradnuté.

Polícia teraz pracuje s dvoma verziami, o ktorých rozhodnú balistické skúšky. Tou prvou je, že policajta zastrelil unikajúci vodič jeho vlastnou služobnou zbraňou. Nevylučujú však ani možnosť, že smrtiaci výstrel mohol padnúť náhodne pri tom, ako sa muža snažil spacifikovať. Isté je len to, že dôstojník Martin, ktorý pracoval v službách polície dlhých 13 rokov, po sebe zanechal smútiacu manželku a dve malé deti, ktorým už otca nikto nevráti.

Šialenec unikal na tomto luxusnom Audi.
Zobraziť galériu (2)
Šialenec unikal na tomto luxusnom Audi.  (Zdroj: PAP)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu