Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Colníci opäť úspešní: Sedadlo dodávky ukrývalo skoro 12 tisíc kusov cigariet!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VYŠNÉ NEMECKÉ - Nelegálny dovoz 11.800 kusov cigariet odhalili dnes v skorých ranných hodinách colníci na hraničnom priechode Vyšné Nemecké. Pašované tabakové výrobky ukrývalo zadné sedadlo dodávkového vozidla s ukrajinskými evidenčnými číslami.

Colníci pri štandardnej kontrole vyzvali dnes krátko po 2.00 h  vodiča dodávky k prihláseniu, respektíve predloženiu tovaru, ktorý dováža. "Ukrajinský občan, ktorý prichádzal na Slovensko z územia Ukrajiny, nedeklaroval dovoz žiadneho tovaru. Colníci však na základe analýzy rizík podrobili vozidlo dôkladnej kontrole," informoval riaditeľ Colného úradu v Michalovciach Milan Kačurik.

Ako ďalej uviedol, poverení pracovníci následne označili pomocou inšpekčného skenovacieho systému zadné sedadlo dodávky ako potenciálny úkryt pre pašovanie tovaru. Podozrenie colníkov sa neskôr potvrdilo pri dôkladnej fyzickej kontrole spomínaného miesta. "Z úkrytu v zadnom sedadle vybrali 11.800 kusov cigariet značky Glamour Superslims Azure balených v spotrebiteľskom balení po 20 kusov s dĺžkou tabakového povrazca do 80 milimetrov. Označené boli ukrajinskými kontrolnými známkami," konkretizoval Kačurik.

Uvedeným spôsobom došlo k preprave tovaru na územie Slovenska v rozpore s colnými a daňovými predpismi. Ich porušením je ukrajinský občan podozrivý zo spáchania trestného činu. Finančný únik na cle a daniach vyčíslili colníci v súvislosti s nelegálnym dovozom uvedeného počtu tabakových výrobkov na 1604 eur.

 "Colníci tovar aj podozrivú osobu zaistili a prípad odovzdali vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," poznamenal Kačurik s tým, že zadržané cigarety budú po uplynutí príslušnej lehoty zlikvidované.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu