Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Na hranici s Ukrajinou zaistili 17 000 kusov pašovaných cigariet

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MICHALOVCE - Vyše 17.000 kusov pašovaných cigariet zaistili vo štvrtok 25. októbra colníci na slovensko-ukrajinskom pohraničí. Tabakové výrobky ukrývali dutiny mikrobusu, ako aj plynová nádrž osobného motorového vozidla.

Ako informoval riaditeľ pobočky Colného úradu v Michalovciach Milan Karučik, vo štvrtok krátko po poludní objavili colníci na hraničnom priechode Vyšné Nemecké 10.320 kusov cigariet, ktoré ukrývala plynová nádrž osobného auta s maďarskými evidenčnými číslami. V ten istý deň približne o 13.30 h zaistili colníci v obci Nižné Nemecké ďalších 7100 kusov cigariet ukrytých v dutinách mikrobusu s ukrajinskými evidenčnými číslami.

Na ukryté tabakové výrobky upozornili colníkov na spomínanom hraničnom priechode služobné psy. "Finančný únik v tomto prípade predstavuje hodnotu 1402,86 eura, z toho samotný únik na spotrebnej dani je vo výške 939,12 eura," konkretizoval Kačurik. Ako ďalej uviedol, colníci z dôvodu porušenia colných predpisov a podozrenia zo spáchania trestného činu tovar aj vodiča, ktorý je maďarskej národnosti, zaistili. Prípad následne odovzdali vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy.

Aj počas kontroly spomínaného mikrobusu pomohli colníkom odhaliť ukryté cigarety v jeho dutinách služobné psy. Ku cigaretám sa ako držiteľ tovaru následne prihlásil ukrajinský vodič, ktorý však nevedel preukázať pôvod a spôsob ich nadobudnutia. Pre podozrenie z porušenia daňových predpisov colníci tovar zabezpečili, zaistili vodiča, vykonali bezpečnostnú prehliadku osoby a prípad následne odovzdali vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy.

"Finančný únik v tomto prípade predstavuje hodnotu 1231,85 eura, z toho samotný únik na spotrebnej dani je vo výške 685,13 eura," uzavrel Kačurik.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu