Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Dôkaz morbídnosti krkavčích rodičov: Saška (3) celý život trpela pri mŕtvej sestričke (†5) Lucke!

Túto fotografiu dcérky Sašky uverejnil podozrivý otec na Facebooku Zobraziť galériu (5)
Túto fotografiu dcérky Sašky uverejnil podozrivý otec na Facebooku (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA – V hrôzostrašnom prípade, ktorý zaskočil celé Slovensko, sa objavujú ďalšie šokujúce skutočnosti! Lucka (†5), ktorej telíčko v rozklade našli v pondelok v byte manželov Alexandry H. a Juraja H., nebola ich jedinou dcérkou. Spolu s tehotnou matkou, tyranským otcom a mŕtvym dievčatkom skrytým v postieľke, žilo v ružinovskom byte aj ďalšie dieťa (3)!

Za mrežami včera skončil Juraj H., otčim malej Lucky, ktorú spolu s manželkou Alexandrou skrývali za dverami bratislavského bytu. Mŕtve telíčko dievčatka uložili do detskej postieľky, kde ležalo neuveriteľné tri roky bez povšimnutia. „Bolo mŕtve už niekoľko desiatok mesiacov, podľa doterajších zistení od septembra 2009,“ povedala pre Topky bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

V ohavnom prípade nezodpovedných rodičov sa vynorili nové skutočnosti, ktoré mu len pridávajú na morbídnosti. Byt plný odpadkov, neporiadok a smrad rozkladajúcej sa mŕtvolky sú totiž podmienky, v ktorých tehotná Alexandra vychovávala ďalšie dieťatko, len 3-ročnú Sašku. Tá sa narodila práve v čase, keď jej sestrička Lucka prišla záhadným spôsobom o život. Matka na svojom facebookovskom profile ešte vo februári tohto roka uverejnila fotky malej Alexandry, zatiaľ čo jej druhá dcérka ležala mŕtva vo vedľajšej izbe zahádzaná vecami.

 

Matka na svojom profile uverejnila fotku s popisom: Sašenka pampúšik
Zobraziť galériu (5)
Matka na svojom profile uverejnila fotku s popisom: Sašenka pampúšik  (Zdroj: Facebook)

 

Sašku podľa informácii Tv Markíza po zadržaní rodičov previezli do bratislavskej Detskej fakultnej nemocnice, no žiadne zranenia u nej nezistili. Otázkou je, kto si dievčatko od lekárov vyzdvihne. Vzhľadom na závažnosť prípadu by bolo zrejme najprijateľnejšie dieťa odovzdať sociálnym pracovníkom. Mohlo by sa stať, že skončí opäť v rukách matky? Tú už totiž podľa našich informácií po vypočutí z policajnej cely prepustili. Otázky okolo prípadu sme preto smerovali na Ústredie práce sociálných vecí a rodiny.

 

Malá Saška zrejme ani netušila, že vo vedľajšej izbe leží jej mŕtva sestrička
Zobraziť galériu (5)
Malá Saška zrejme ani netušila, že vo vedľajšej izbe leží jej mŕtva sestrička  (Zdroj: Facebook)

 

"Môžeme potvrdiť, že Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Bratislave evidoval podnety susedov a blízkeho okolia týkajúce sa agresívneho správania voči maloletej osobe," povedal pre Topky hovorca Peter Zeman. Týranie tak zrejme pokračovalo aj po smrti Lucky, kedy si mal otec vybíjať zlosť aj na Saške. Sociálni pracovníci však napriek opakovaným sťažnostiam prípad nedoriešili. "V prípade, že budú zistené pochybenia zo strany úradu, vyvodí ústredie voči jeho pracovníkom náležité dôsledky," dodal Zeman

Všetky dôkazy sú teraz namierené proti kriminálnikovi Jurajovi. Jeho čiernu minulosť potvrdil aj jeden zo susedov, ktorý tvrdí, že za týranie manželky strávil v minulosti 4 roky vo väznici v Leopoldove. Keď sa vrátil k rodine, mal si vybíjať zlosť na nevlastnej dcérke Lucke. „Ona mala z neho panický strach. Bolo to počuť, keď kričala a on hulákal,“ povedal Tv Markíze jeden zo susedov. Mladšiu Sašku už splodili manželia spolu, možno práve vďaka tomu sa vyhla podobnému osudu, aký stretol jej staršiu sestričku.

 

Otrasný prípad v bratislavskom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Vladimír Labát, facebook)

 

Matka Alexandra v tom však takisto nie je nevinne. To, že v detskej izbe skrýva mŕtvu dcérku, do poslednej chvíle tajila. Dievčatko malo zmiznúť už pár mesiacov po tom, ako sa Juraj vrátil z väzenia. Tri roky však nikomu nechýbala. Susedom to už nedalo a matky sa spýtali, kam dievčatko zmizlo. Alexandra sa však neustále vyhovárala, že dievčatko je na návšteve u sestry, tety alebo babky na východe a ohavný čin manžela kryla.

Polícia otrasný prípad naďalej prešetruje. "V tejto súvislosti začal vyšetrovateľ PZ trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia, ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania," dodala hovorkyňa.

 

Otrasný prípad v bratislavskom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Vladimír Labát, facebook)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu