Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Spoveď rodiny zavraždenej Katky (†19) z Košíc: Marián si ohavný čin naplánoval!

Katku pittbul pred vrahom nezachránil, zamkol ho totiž na balkóne
Katku pittbul pred vrahom nezachránil, zamkol ho totiž na balkóne (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – O zbytočnej a nezmyselnej smrti krásnej Katky Gorejovej (†19) z Košíc sa objavili nové skutočnosti. Pre nebohú Katku si v jej osudný deň mali prísť rodičia z Írska. Tí tam odcestovali za prácou, zatiaľ čo ich jedinú dcéru nechali doštudovať doma v Košiciach. Teraz namiesto toho, aby si ju odviezli do zahraničia a bývali spolu, chystajú Katkin pohreb. Osudným sa jej stal zrejme zlý výber partnera, ktorý ju mal chladnokrvne zavraždiť.

Objavujú sa informácie, že Marián si mal svoj krvavý čin dôsledne naplánovať, informoval o tom denník SME. V spoločnom byte, v ktorom milenci bývali len od 1. júla, sa v čase tragédie nachádzal aj strážny pes. Pittbula, ktorého Katka strážila bratrancovi, sa mladý vrah rozhodol zbaviť. „Predtým, než Katku zabil, zavrel psa na balkón a mačku do kúpeľne,“ prezradil jej strýko Jaroslav. Mladík vedel, že ak by tak nespravil, pes by bezbrannú Katku určite chránil.

Políciu na miesto činu zavolali vystrašení susedia, ktorí z bytu začuli hlasný krik. Muži z policajnej hliadky vyrazili zamknuté dvere a pokúšali sa Mariánovi, ktorý už stál na balkóne, zabrániť v zoskoku. Ohrozoval ich však pittbul, ktorého mladík medzitým úmyselne vypustil a jemu sa tak podarilo skočiť. Niekoľkometrový pád nemal šancu prežiť.

Katkina sesternica Jarka neustále plače a doteraz nemôže uveriť, čo sa vlastne stalo. Košického násilníka poznala a tvrdí, že vhodným partnerom pre zavraždenú dievčinu určite nebol. „Z počutia viem, že on keď si vypil, bol veľmi agresívny, preto aj Katku od neho mnohí odhovárali.“

Zronená rodina Gorejovcov teraz chystá pre zbytočnú smrť mladej dcéry dôstojný pohreb v rodných Košiciach. Otec Jozef preto vybavuje potrebné formality na obecnom úrade v Nižnej Myšli. Katku uložia k večnému odpočinku na miestnom cintoríne.

Polícia prípad brutálnej vraždy stále vyšetruje a príčina tragédie je stále nejasná. „Vzhľadom k tomu, že v danej veci vykonávame procesné úkony, nateraz nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ uviedol košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Krásna dievčina tento rok zmaturovala a čakal ju život za hranicami. Možno práve cez odlúčenie od partnerky sa nevedel preniesť agresívny Marián, ktorý ju vo vlastnom byte nemilosrdne dobodal. Mladík zrejme útočil v silnom afekte, pretože bezbrannú dievčinu bodal hlava-nehlava. „Žena bola niekoľkokrát bodnutá kuchynským nožom do oblasti krku, hrudníka a chrbta," uviedol košický policajný hovorca Alexander Szabó. Marián usmievavej Katke zasadil celkom 27 bodných rán. Po otrasnom čine vyšiel na balkón a pred očami policajtov vyskočil z 10. poschodia. Bol na mieste mŕtvy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu