Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Policajt, ktorý v Hurbanove zastrelil troch Rómov, je vraj duševne chorý!

Milan Juhász
Milan Juhász (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalý mestský policajt Milan Juhász, ktorý v polovici júna zastrelil v Hurbanove troch ľudí a ďalších dvoch zranil, nebol vraj celkom duševne v poriadku. Má to naznačovať znalecký posudok z odboru psychológie a psychiatrie. Pre portál aktualne.sk to potvrdili dva zdroje z prostredia ministerstva vnútra.

Podľa výsledkov skúmania odborníkov mal mať Juhász značne znížené ovládacie a rozpoznávacie schopnosti. V praxi to môže znamenať, že v čase spáchania skutku nevedel ovládať svoje konanie a nemohol rozpoznať spoločenskú nebezpečnosť svojho konania. Uviedol portál.

Vyšetrovateľ na základe ďalšej konzultácie so znalcami musí zistiť, ktorá schopnosť vymizla a do akej miery. Ak sa preukáže, že Juhász je duševne chorý a teda nemá trestnú zodpovednosť, stíhanie preruší a súd pravdepodobne nariadi ústavnú liečbu.

Juhász pritom ako mestský policajt musel prejsť psychotestmi a komplexným posudzovaním reakcií na psychickú záťaž. To že pred časom testy zvládol podľa odborníkov však ešte nič neznamená.

Súdna znalkyňa a psychologička Ľudmila Rošková upozornila, že od vstupu do služby mohol prejsť rodinným konfliktom alebo zdravotnými problémami, o ktorých jeho okolie nemuselo vedieť. Mohli však vplývať na jeho duševný stav.

Dráma v Hurbanove sa odohrala v sobotu 16. júna krátko po 10. hodine. Mestský policajt strieľal v čase svojho voľna po obyvateľoch domu na Komárňanskej ulici krátkou ručnou zbraňou, ktorú mal v nelegálnej držbe. Počas krvavého masakru zastrelil 44-ročného Gabriela Lakatoša, jeho 19-ročného syna Mária a 26-ročného zaťa Júliusa. Ťažko zranil ďalšieho 26-ročného syna Kristiána a jeho manželku Žanetu postrelil do stehna. Kým žena je už z nemocnice doma, Kristiánov stav je stabilizovaný, ale naďalej kritický.

Juhász je obvinený z úkladnej vraždy, z nedovoleného ozbrojovania a porušovania domovej slobody. Hrozí mu doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu