Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Uplynulý víkend: Mŕtvi cestujúci a vodiči, utopení muži aj streľba!

Tragédia českého autobusu na chorvátskej diaľnici
Tragédia českého autobusu na chorvátskej diaľnici (Zdroj: vecernji.)

BRATISLAVA - Posledný júnový víkend bol extrémne tragický. Na cestách zomrelo niekoľko ľudí, opäť vyčíňal strelec a dvaja ľudia sa utopil. Takýto tragický začiatok leta tu už dávno nebol!

Víkend odštartoval hroznou dopravnou nehodou na chorvátskej diaľnici. Po tom, ako dostal vodič mikrospánok, český autobus s 50 cestujúcimi narazil najskôr do stĺpa, potom do zvodidiel a nakoniec sa prevrátil nabok. Osem turistov nehodu neprežilo. Zomrel aj vodič autobusu smrti a šesťročné dieťa. 44 zranených dovolenkárov previezli do nemocnice v Záhrebe. Najhoršie na tom bolo jedno z 13-ročných dvojčiat. V súčasnosti je stav všetkých zranených stabilizovaný a česká vláda ich už preváža špeciálom domov.     

Ďalšia tragická dopravná nehoda sa stala na maďarskej diaľnici neďaleko mesta Bábolny. Rumunský mikrobus sa tam zrazil s kamiónom. Pri nehode zahynuli štyria cestujúci, ďalší štyria sa zranili.  Smrťou sa skončila aj ďalšia nehoda v obci Betliar v okrese Rožňava. Auto šoféroval iba 17-ročný vodič bez oprávnenia. Ten nehodu prežil, jeho 16-ročný spolujazdec však na mieste zomrel. Život len 18-ročného vodiča vyhasol po autonehode aj v Leviciach. Vo vysokej rýchlosti vyšiel z cesty v zákrute a narazil do stromu. 16-ročná spolujazdkyňa je vo vážnom stave a v nemocnici bojuje o život.  

Slovenský vodič zahynul aj pri dopravnej nehode pri rakúskom Neusiedl am See, kde jeho osobné auto v ľavotočivej zákrute medzi Parndorfom a Neudorfom zišlo z cesty a čelne vrazilo do stromu. Kuriózna nehoda sa stala pri obci Mokrý Háj. V neprehľadnej zákrute, kde je obmedzená rýchlosť na 70 kilometrov za hodinu, zrazil neznámy vodič 5 ľudí. Dievča vo veku 17 rokov a 20-ročného chlapca zranil náraz veľmi vážne, 25-ročný muž utrpel ľahšie zranenie, ostatní dvaja zranení neboli. Vodič z miesta nehody ušiel.

Tragicky sa skončil výlet mladého Angličana do Bratislavy. Zrejme pod vplyvom alkoholu sa rozhodol skočiť z terasy hotela do Štrkoveckého jazera v bratislavskom Ružinove. Podľa svedkov sa po skoku ešte vynoril nad hladinu a chvíľu aj plával, potom však zmizol v mútnych vodách jazera. Smrť kosila aj na českom hudobnom festivale. Tridsaťšesťročný muž pod vplyvom alkoholu skočil do Vltavy, čo ho stálo život. Pri pátracej akcii sa podarilo vyloviť z rieky jeho mŕtve telo. Rovnako, smrťou, sa skončil aj život 21-ročného mladíka, ktorý skočil do rieky vo Vranove nad Topľou a už sa nevynoril. Nehoda sa stala aj v obci Zbyňov v Žilinskom kraji, kde sa strieľalo. Starosta obce postrelil 26-ročného muža.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu