Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hrdinovia: Dvaja tínedžeri si trúfli na dôchodcu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HNÚŠŤA - Dvoch chlapcov obvinili policajti z lúpežného prepadnutia v Hnúšti. Podľa informácii hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Márie Faltániovej, podozrivý sú z toho, že dôchodcovi ukradli peňaženku s dokladmi a sumou osem eur.

Vyšetrovateľ obvinil 17-ročného Jána z Hnúšte a 15-ročného Maroša zo Zacharoviec. Lúpeže sa mali dopustiť v nedeľu 3. júna večer ako spolupáchatelia.

"Dôchodca si chlapcov všimol už keď sa vracal domov, do panelového domu v Hnúšti. Keď si odomkol vchodové dvere, chlapci vošli za ním a pýtali sa ho kde býva. Dôchodca si privolal výťah a vtedy ho sotili odzadu do chrbta. Keď spadol na kolená z vrecka nohavíc mu vzali peňaženku aj s obsahom. Poškodený v nej mal osobné doklady, finančnú hotovosť vo výške osem eur a drobné mince. Páchatelia z miesta činu ušli smerom popri rieke Rimava na mesto Tisovec. Počas incidentu mužovi spôsobili ľahké zranenia a škodu odhadnutú na 30 eur," informovala Faltániová.

Na základe popisu zadržali policajti podozrivých chlapcov už na druhý deň ráno. Vyšetrovateľ ich umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na vzatie do väzby. Obvinení ešte neboli súdne trestaní, ale polícii sú dobre známi. Polícia voči nim vedie trestné stíhanie vo viacerých prípadoch. Za zločin lúpeže hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov. Obidvaja obvinení sú mladiství, preto im hrozí iba polovičný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu