Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Gang prepadával starých ľudí: Obvinení sa cítia nevinní

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BUDAPEŠŤ - Viacerí obvinení zo šesťčlenného gangu z maďarskej obce Ároktö, ktorý prepadával starých ľudí v Budapešti a jeho okolí, kde následkom brutálneho zaobchádzania dvaja seniori zomreli, dnes na Súde hlavného mesta v Budapešti vzniesli námietku kvôli údajnej zaujatosti senátu a prokurátora.

Podľa agentúry MTI viacerí členovia zločineckej skupiny tvrdili, že prokurátor aj súdny senát je pod obrovským tlakom médií a politiky, preto konajú zaujate.

Dôkazy podľa ich vyjadrení boli zmanipulované podplatenými policajtmi, z ktorých voči niektorým už bolo vznesené aj obvinenie.  

Šesťčlenný gang tvorili už trestaní muži, ktorí sú v blízkom príbuzenstve. Podľa prokurátora v období rokov 2008-09 v desiatke prípadov v noci maskovane prepadávali spiacich starých ľudí v Budapešti a jej okrajových častiach. Páchatelia obete zviazali, surovo bili a okrádali o cennosti, pričom dvaja seniori prišli o život.

Členov gangu prokurátor obvinil v ďalších prípadoch aj z pokusu o vraždu. V súdnom procese obvinení vinu popierali. Kauza gangu z Ároktö sa na jar tohto roka v Maďarsku stala známou tým, že v prípade viacerých obvinených sa skončila štvorročná lehota vyšetrovacej väzby, a preto sa dostali do domáceho väzenia. Dvaja z domácej väzby ušli do Švajčiarska, kde ich zadržali.

Súdny proces trvá už vyše štyri roky. Na budúci týždeň by sa podľa MTI mohol ukončiť proces dokazovania a v decembri možno očakávať rozsudok na prvom stupni.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu