Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

V Grécku zbili holandského dôchodcu: Mysleli si, že je Nemec!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ATÉNY - Dvaja Gréci napadli 79-ročného Holanďana, ktorý sa prechádzal so svojimi psami na pláži peloponézskeho letoviska Monemvasia, a zlomili mu čeľusť a nos. K incidentu, po ktorom skončil Holanďan v nemocnici, došlo cez víkend, informoval dnes grécky denník Kathimerini.

Útočníci sa muža, ktorý žije v Grécku od začiatku 90. rokov, pýtali, či je Nemec. Keď to poprel, hodili ho na zem a niekoľko minút ho bili kričiac: "Nemec alebo Holanďan, to je jedno! Čo si myslíš že môžeš urobiť Grécku?" Útočníci boli údajne pod vplyvom alkoholu a po bitke ušli, ale susedia obete kontaktovali políciu a tá ich zatkla.

Ultrapravicové a ľavicové skupiny viedli v uplynulých mesiacoch v Grécku kampaň proti Nemecku, pálili nemecké vlajky a počas protestných zhromaždení proti reštriktívnym vládnym opatreniam nosili portréty nemeckej kancelárky Angely Merkelovej zobrazenej v nacistickej uniforme.

Protestujúci sa ponosujú, že Merkelovej vláda paralyzuje grécku ekonomiku a zhoršuje recesiu svojimi požiadavkami na radikálne výdavkové škrty výmenou za medzinárodnú finančnú záchranu Grécka. Takmer štvrtina Grékov je v súčasnosti nezamestnaná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu