Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Vyrieši sa vražda ženy a chlapca pri Bratislave? Vypovie hlavný svedok

Adamčo si už odpykáva doživotný trest
Adamčo si už odpykáva doživotný trest (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Výpoveďou hlavného svedka v kauze vraždy ženy a chlapca v Moste pri Bratislave by malo vo štvrtok 12. apríla pokračovať pojednávanie Okresného súdu Bratislava 1. Svedok Peter T. bol podľa obžaloby na mieste vraždy spolu s Branislavom Adamčom, Nikolom Pajdičom a Jozefom Baloghom, z prípadu je však vylúčený na samostatné konanie.

Organizátor celej akcie, ktorá nedopadla podľa plánu, mal byť Karol Mello. Zabijaci totiž išli po otcovi chlapca a druhovi zavraždenej ženy – po bývalom policajtovi Jurajovi Gálovi. Branislav Adamčo, ktorý si už odpykáva doživotný trest za inú vraždu a šéfovanie zločineckej skupine, na súde tvrdil, že je nevinný a o vražde sa dozvedel z médií. Pobyt Karola Mella v súčasnosti nie je známy a súdny proces sa voči nemu vedie ako voči ušlému. Na neznámom mieste sa skrýval aj niekoľko rokov v minulosti. V októbri 2010 ho chytili v Poľsku, eskortovali na Slovensko, no chybou súdu sa opäť dostal na slobodu.

Zabijaci podľa obžaloby 29. decembra 2004 spustili v Moste pri Bratislave streľbu na čierny Volkswagen Passat, ktorý používal Juraj Gála. Auto narazilo do plechovej brány a domu a až potom obžalovaní údajne zistili, že v ňom nesedí Gála, ale jeho družka Henrieta Brestovanská a desaťročný syn Richard.

Naposledy sa v tomto prípade pojednávalo 16. februára. Svedok Martin Čigaš, ktorý dovtedy Branislava Adamča, Jozefa Balogha a Nikolu Pajdiča usvedčoval z vraždy mladej ženy a chlapca, zmenil svoju výpoveď v ich prospech. "Nespáchali tento trestný čin, ale spravil to Peter T. To, čo som vypovedal v prípravnom konaní, sú len výpovede z počutia," povedal vtedy Čigaš. V prípravnom konaní vypovedal, že Branislav A. sa mu v roku 2005 na pretekoch Formuly 1 v Maďarsku posťažoval, že Nikola Pajdič a Jozef Balogh po prepustení z väzby zmäkli a nechceli ísť do Mosta pri Bratislave. Branislav Adamčo mu tiež mal povedať, že tam spolu s Petrom T. zavraždili ženu a dieťa. O akcii v Moste mal podľa svojej staršej výpovede hovoriť Čigaš aj s Nikolom Pajdič, ktorý sa vraj zase sťažoval, že ju zle zorganizoval Branislav Adamčo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu