Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Zvrat v kauze bossa Adamča: Svedok odrazu zmenil výpoveď v jeho prospech!

Je Adamčo nevinný?
Je Adamčo nevinný?

BRATISLAVA – Šokujúcu zmenu výpovede znes zažili na pojednávaní s bossom Branislavom Adamčom, ktorého vinia z vráždy ženy a dieťaťa z roku 2004. Kľúčový svedok Martin Čigaš prekvapivo "otočil" a uviedol, že obávaný Adamčo ani jeho kumpáni nikoho zo sveta nezniesli.

Ako dnes uviedol Čigaš na bratislavskom okresnom súde, Adamčo, ani jeho kumpáni Nikola Pajdič a Jozef Balogh v Moste pri Bratislave nevraždili. "Nespáchali tento trestný čin, ale spravil to Peter T. To, čo som vypovedal v prípravnom konaní, sú len výpovede z počutia," povedal Čigaš.

Peter T. bol podľa obžaloby na mieste činu, no z prípadu je vylúčený na samostatné konanie. Čigaš doteraz tvrdil, že Adamčo sa mu v roku 2005 na pretekoch Formuly 1 v Maďarsku posťažoval, že Pajdič a Balogh po prepustení z väzby zmäkli a nechceli ísť do Mosta pri Bratislave.

Mal mu tiež povedať, že tam boli spolu s Petrom T. a zavraždili ženu a dieťa. O prípade mal pôvodne svedkovi hovoriť aj Pajdič. Čigašovi vraj povedal, že do akcie ísť nechcel a nakoniec nedopadla dobre aj preto, že ju Adamčo zle zorganizoval. Dokonca im vraj mali na akciu pripraviť nenatankované auto. Čigaš, ktorý si v súčasnosti odpykáva vyše osemročný trest, dnes všetko poprel.

Keď ho predseda senátu upozornil, že za krivú výpoveď mu hrozí dva až päť rokov väzenia, povedal "to je nič". Čigaš proti Adamčovi vypovedal aj v kauze vraždy Arpáda Nistora.

V prípade je okrem trojice obvinený aj údajný organizátor celej akcie Karol Mello. Priateľa herečky Zuzany Marošovej Karola Mella, ktorý je momentálne na úteku, však svedok dnes nespomínal. 

Zabijaci sa podľa obžaloby deň pred vraždou, teda 28. decembra 2004 mali dopraviť z Veľkých Kapušian do Nitry, kde sa ubytovali a pripravili zbrane. Na miesto činu prišli dvoma autami. Jedno údajne riadil Balogh a vedľa neho sedel Adamčo so samopalom. V Moste pri Bratislave hliadkovali a keď zbadali čierny Volkswagen Passat, ktorý používal Juraj Gála, vyrazili do akcie. 

Na auto údajne strieľal Adamčo, Passat narazil do plechovej brány a domu. Až potom údajne zistili, že v ňom nesedí Gála, ale jeho družka Henrieta Brestovanská a desaťročný syn Richard. Z miesta ušli. Brestovanskú zasiahlo sedem projektilov, Richarda Gála päť. Na mieste činu bol okrem spomínaných mužov aj Peter T., ktorý by mal vypovedať na najbližšom – aprílovom pojednávaní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu