Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pri rodinnej hádke syn dobodal otca a utiekol

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LEVICE - Takmer tragédiou sa skončila hádka, ku ktorej došlo vo štvrtok 15. decembra popoludní vo Veľkých Kozmálovciach v okrese Levice. Na dvore rodinného domu tu svojho otca napadol 26-ročný muž. "Pán Štefan chcel ísť na nákupy do Levíc.

Po tom, ako nastúpil do auta a chcel naštartovať, začal mu na okno búchať jeho syn a kričať, že ho nikam nepustí. Otec sa ho najskôr snažil upokojiť. To však muža ešte viac vyburcovalo a do okna búchal dovtedy, kým ho nerozbil. Vystrašený pán preto vystúpil cez dvere spolujazdca a snažil sa čím skôr dostať z dvora na ulicu. To sa mu však už nepodarilo. Jeho agresívny syn ho totiž zozadu bodol do temena hlavy doposiaľ neznámym predmetom," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Zranený muž v bolesti spadol na zem, kde ho útočník bodol ešte dvakrát do oblasti hlavy. V tom čase už boli vonku aj susedia, ktorí na neho kričali. Okamžite zavolali políciu a záchranku a až do jej príchodu podávali zranenému prvú pomoc. "Keďže páchateľ po skutku ušiel na neznáme miesto, policajti okamžite rozbehli pátraciu akciu. Predpokladali, že by sa mohol do domu vrátiť, a preto hliadkovali v jeho okolí celú noc. Policajtov inštinkt nesklamal a už dnes ráno 26-ročného Štefana mladšieho v dome zadržali," uviedla Bruchterová.

Ako dodala, momentálne prebiehajú s podozrivým všetky potrebné procesné úkony. Jeho otec bol prevezený do levickej nemocnice s ťažkými zraneniami. Podľa vyjadrenia lekára sa zo zranení bude liečiť viac ako mesiac. "Vyšetrovateľ z Levíc začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov," doplnila policajná hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu