Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Obžalobe expolicajta zo zneužívania dieťaťa rodina neverí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

PREŠOV – Za obžalovaným expolicajtom Jozefom P. (37), ktorý podľa prokuratúry zneužíval dcérku Natáliu (4), stojí manželka aj matka. Obe dnes popoludní vypovedali pred Okresným súdom v Prešove. Bývalý policajt skutok v plnom rozsahu poprel. Senát už nestihol vypočuť ďalších predvolaných svedkov, ktorými sú riaditeľka a učiteľka materskej školy, ktoré ohlásili podozrenie zo zneužívania maloletej. Ich vypočutie stanovil na 3. augusta.

Manželka označila celé obvinenie za absurdné a vykonštruované. Zakladá sa podľa nej na krivých výpovediach z prostredia materskej školy, ktorú navštevovala od septembra 2009 ich dcérka. „Tento skutok sa určite nestal. Sme vzorní rodičia, určite by sme jej nechceli, obzvlášť takým ohavným spôsobom, ublížiť,“ povedala matka. Vylúčila iné správanie, aj keď mal manžel vypité. Podľa nej neholdoval alkoholu a keď už nejaké pivo vypil, nebol agresívny a správal sa normálne.

Svedkyni sa nepáčil spôsob, ako ju priamo z práce zobrali na výsluch na políciu. Navyše nebola prítomná pri vypočúvaní dcéry, lebo vyšetrovateľ ju presvedčil, že by sa to mohlo považovať za ovplyvňovanie. Prítomnosť učiteliek však polícii neprekážala. Dieťa jej priviedla domov učiteľka o 20:00.

Manželka obžalovaného uviedla, že po jeho zatknutí bola v škôlke, aby zobrala osobné veci svojej dcéry a chcela ju zo zariadenia odhlásiť. Údajne na príkaz riaditeľky s ňou nesmela hovoriť ani jedna učiteľka. Nakoniec sa dozvedela, že učiteľky na ňu podali trestné oznámenie, v ktorom sa uvádza, že sa im vyhrážala. Svedkyňa vypovedala, že nevhodne, nátlakovou formou ju chcel vypočuť aj znalec z oblasti psychológie, ktorému povedala, že nemá o tom žiadne písomné stanovisko a výsluch odmietla.

V podobnom duchu vypovedala aj matka obžalovaného. „Nepobadala som nič, ani náznak, ani maličkosť, ani vnučka nerozprávala, že by jej niekto robil zle,“  uviedla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu