Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Stovky policajtov stále prehľadávajú okolie Kysaku

Zobraziť galériu (5)

BRATISLAVA - Viac ako 220 policajtov stále prehľadáva okolie Kysaku, informovala dnes podvečer polícia, ktorá k celému prípadu poskytuje len minimum informácií. Cieľom je nájsť miesto, ktoré si Matej Č. (42) pripravil pre úkladnú vraždu. Pokračuje tak vo vyšetrovaní prípadu, v ktorom sa Matej Č. mal dohodnúť s občanom Švajčiarska, že ho "omámi, bodne do srdca, následne rozštvrtí". Zvyšky tela podľa polície plánoval posypať korením, aby ich nenašla zver.

Polícia vykonala "dve domové prehliadky a tri prehliadky nebytových priestorov, pri ktorých boli zaistené veci dôležité pre účely trestného konania," informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Polícia tvrdí, že zaistila veci, ktoré podľa nej "potvrdzujú úmysel Mateja Č., že pripravoval obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy osoby zo zahraničia, ktorú plánoval vykonať v deň jeho zadržania, v krátkom čase po stretnutí v obci Kysak".

Motívy, ako aj ďalšie okolnosti prípadu polícia vyšetruje, žiadne podrobnosti neuviedla.

„Urobili sme okamžitú analýzu na mieste. Zistili sme, že policajti zasahujúci v Kysaku dodržali postupy, taktiku a riadili sa podľa vopred vypracovaného plánu,“ tvrdí policajný prezident Jaroslav Spišiak.

Matej Č. pri zatýkaní  vytiahol zbraň a stihol vystreliť na policajta, ktorý skončil s ťakým poranením. Samotný podozrivý utrpel poranenie viacerých vnútorných orgánov, hornej končatiny a tvárovej oblasti. Dnes svojim zraneniam v košickej nemocnici podľahol. Po ukončení vyšetrovania preto obvinenia voči Matejovi Č. zastavia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu