Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Údajný kanibal stihol vystreliť sedem rán!

Údajný kanibal Matej Č. Zobraziť galériu (2)
Údajný kanibal Matej Č.

KOŠICE - Život Mateja Č. (43) podozrivého z prípravy vraždy a kanibalizmu, ktorého v utorok pri zatýkaní postrelili policajti, je bezprostredne ohrozený.

Hovorca Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach Jaroslava Oravcová dnes povedala, že pacientovi zlyhávajú základné životné funkcie. Vo vážnom stave je aj policajt, ​​ktorého muž postrelil počas akcie zásahových jednotiek.
    

Údajného kanibala policajti zasiahli niekoľkými ranami potom, čo neposlúchol ich výzvu a vytasil zbraň. Stihol však ešte zraniť policajta, ktorému nepomohla ani nepriestrelná vesta. "Sám vystrelil sedem rán na zakročujúcich policajtov," uviedlo dnes policajné prezídium. Muž bol obvinený z prípravy úkladnej vraždy cudzincov a pokuse zavraždiť policajta, za čo mu hrozí dlhoročné väzenie. Motív činu polícia údajne nepozná.
    

Prestrelkou medzi policajtmi a Matejom Č. vyvrcholila akcia, ktorou polícia chcela usvedčiť páchateľa z prípravy vraždy a kanibalizmu. Podozrivý sa vraj cez internet dohodol so švajčiarskym občanom, že ho zabije a zje. Vytipovaná obeť ale po zistení, že nejde o žart, kontaktovala políciu.
    

Kriminalisti následne na miesto dohodnutého stretnutia na východnom Slovensku vyslali agenta, ktorý sa vydával za Švajčiara. U Slováka potom našli nástroje, ktorými chcel obeť zabiť. Vyšetrovatelia preskúmali motorové vozidlo, s ktorým obvinený prišiel k miestu dohodnutej schôdzky. Uskutočnili aj dve domové prehliadky a prehliadky iných priestorov. Zaistené veci poslali na expertízu.           

Ako sme Vás už dnes informovali Matej Č. pochádza z obce Sokoľ. Je ženatý, má dve malé dcéry a je členom streleckého klubu vojakov.
    
Obvinený po hospitalizácii s poraneniami niekoľkých vnútorných orgánov, paže a tváre podstúpil viac ako päťhodinovú operáciu. Zdravotný stav postreleného policajta je podľa Oravcová stabilizovaný, ale veľmi vážny. Lekári ho uviedli do umelého spánku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu