Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Karol III. synovi Harrymu osobne oznámil, že má rakovinu: Princ sa náhli domov!

Princ Harry Zobraziť galériu (3)
Princ Harry (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Správa o tom, že britský kráľ Karol III. má rakovinu, prišla ako blesk z jasného neba. Šokovaná je verejnosť, ale aj jeho najbližšia rodina. Panovníkov vážny zdravotný stav pochopiteľne zasiahol aj jeho mladšieho syna Harryho, s ktorým majú už dlhšie napäté vzťahy.

Ako informuje Daily Mail, samotný kráľ správy o vážnej diagnóze oznámil synom osobne ešte pred tým, než bolo zverejnené oficiálne stanovisko Buckinghamským palácom. 

„Harry sa hneď rozhodol, že príde do Británie čo najskôr, aby bol po otcovom boku. Plánuje letieť už v týchto dňoch,” uviedol k tomu dobre informovaný zdroj z princovho okolia. Podľa medializovaných informácií zostávajú jeho manželka Meghan a ich deti - syna Archieho (4) a dcéru Lilibet (2) v Amerike.

Harry a Meghan
Zobraziť galériu (3)
Harry a Meghan  (Zdroj: SITA)

Kráľovi je pochopiteľne veľkou oporou jeho starší syn William. Ten sa tento týždeň vracia k pracovným povinnostiam po krátkej prestávke. Tú mal kvôli zdravotným problémom svojej manželky princeznej Kate, ktorá nedávno podstúpila operáciu. Je pravdepodobné, že na seba prevezme aj povinnosti svojho otca. Ten podľa dostupných informácií začne hneď podstupovať potrebnú liečbu. 

William a Kate pri sídle Sandringham
Zobraziť galériu (3)
William a Kate pri sídle Sandringham  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Kráľovská rodinaPrinc Harry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu