Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Herec zo slávneho seriálu mieri za mreže: 30 rokov väzenia za znásilnenie dvoch žien!

Danny Masterson Zobraziť galériu (2)
Danny Masterson (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES – Amerického herca Dannyho Mastersona, známeho z televízneho seriálu Tie roky sedemdesiate, odsúdili vo štvrtok na najmenej 30 rokov väzenia za znásilnenie dvoch žien pred dvoma desaťročiami. TASR informácie prevzala od agentúry AFP.

Mastersona (47) uznali v máji za vinného z toho, že v rokoch 2001 – 2003 vo svojom dome vo štvrti Hollywood Hills v Los Angeles nadrogoval a znásilnil dve členky scientologickej cirkvi, do ktorej patrí aj sám.

Súdna porota sa nezhodla na verdikte v prípade obžaloby zo znásilnenia tretej ženy, toto obvinenie preto odvolali. Masterson od uznania viny čakal na vynesenie výšky trestu vo väzbe.

Herec sa stal známym úlohou v "retro" sitkome Tie roky sedemdesiate, ktorý sa vysielal od roku 1998. Stvárnil v ňom jednu z hlavným postáv popri hviezdach ako Mila Kunisová či Ashton Kutcher. S Kutcherom sa znova objavil v seriáli Ranč, z ktorého ho však v roku 2017 vyradili, keď polícia v Los Angeles potvrdila, že ho vyšetruje pre obvinenia z viacerých znásilnení.

Danny Masterson (vľavo) v seriáli Tie roky sedemdesiate
Zobraziť galériu (2)
Danny Masterson (vľavo) v seriáli Tie roky sedemdesiate  (Zdroj: Carsey-Werner Distribution)

Tri ženy, ktoré žalovali Mastersona, boli členkami scientologickej cirkvi. Dve z nich uviedli, že ich jej predstavitelia odrádzali od kontaktovania polície, čo táto organizácia poprela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu