Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Známy spevák trpí Tourretovým syndrómom: Počas koncertu mal tiky, fanúšikovia sa postarali o emotívny moment!

Lewis Capaldi Zobraziť galériu (3)
Lewis Capaldi (Zdroj: SITA)

FRANKFURT - Jeho zdravotné problémy sú vidieť čoraz viac. Známy spevák Lewis Capaldi (26) počas minulého roka oznámil, že mu diagnostikovali Tourettov syndróm. Tiky, ktoré toto ochorenie spôsobuje, sa v poslednom čase začali prejavovať aj počas jeho vystúpení. Rovnaká situácia nastala aj v nemeckom Frankfurte, kde mu museli počas piesne pomôcť so spevom jeho fanúšikovia.

V septembri minulého roka sme vás informovali, že Lewis Capaldi trpí Tourretovým syndrómom. Choroba bola pre neho novinkou, a tak sa musel naučiť žiť s jej príznakmi, ako sú napríklad tiky.

Momentálne však už koncertuje po Európe a v rámci svojho turné zamieri aj do USA. Touto koncertnou šnúrou chce zviditeľniť svoj druhý album Broken by Desire to Be Heavenly Sent, ktorý by mal byť vydaný 19. mája. 

Lewis Capaldi
Zobraziť galériu (3)
Lewis Capaldi  (Zdroj: SITA)

Počas jeho koncertov sa však stále viac prejavuje spomínaný Tourettov syndróm. Tiky, ktoré sú s týmto ochorením spojené, sú miestami veľmi viditeľné a dokonca mu spôsobujú aj problémy so spievaním. 

Ako informuje magazín Rolling Stone, rovnaký problém mal aj počas vystúpenia vo Frankfurte, ktoré bolo na programe 21. februára. Fanúšikovia v tomto meste ho však počas jeho najväčšieho hitu Someone You Loved podporili a koniec jeho piesne zaspievali namiesto neho.

Rolling Stone ďalej informoval, že podobné problémy mal aj v Belfaste, kde o nich otvorene prehovoril. „Možno ste si už všimli, že mám mierne tiky. Nemusíte sa báť, mám Tourettov syndróm. Ale je mi dobre. Som absolútne v poriadku, len mám tiky,” povedal svojim fanúšikom.

Viac o téme: Lewis Capaldi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu