Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Basa za miliónové podvody: Manžel známej moderátorky si zavaril... Z úspešného športovca biely kôň!

David Křížek s manželkou Luciou, za slobodna Váchovou Zobraziť galériu (7)
David Křížek s manželkou Luciou, za slobodna Váchovou (Zdroj: Instagram LK)

PRAHA - Česká verejnosť je aktuálne rozdelená na dva tábory v kauze jachtárskeho šampióna Davida Křížka. Súd mu totiž naparil trest za finančné machinácie za desiatky miliónov korún. Jeho manželka, moderátorka Lucie Křížková, ho však bráni s tým, že iba dôveroval nesprávnym ľuďom a žiadne peniaze na podvodoch nezarobil. Niektorí jej veria, iní nie...

Lucie Křížková sa dostala do povedomia, keď ešte ako Váchová vyhrala v roku 2003 súťaž krásy. Neskôr sa uplatnila ako moderátorka. Jej manžel David Křížek je zas bývalý majster republiky v jachtingu. 

Basa za miliónové podvody:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Instagram LK)

V týchto dňoch však majú hlavu v smútku. Súd totiž najnovšie v kauze podvodu za desiatky miliónov vyhlásil, že Křížek je vinný a poputuje do väzenia na 3,5 roka, hoci pôvodne dostal len podmienku a finančný trest. 

Podľa verdiktu má bývalý športovec podiel na vytunelovaní Metropolitného sporiteľského družstva. Požiadal napríklad o úver vo výške 28 miliónov korún, ktoré však nešli na dokladovaný účel, ale posunul ich inam. „Je to deväť rokov, čo sa môj muž David stal nástrojom trestného činu. Z naivity a dôverčivosti bol bábkou v dvoch spoločnostiach, ktoré spôsobili miliónové škody,” vyhlásila na sieti Instagram Lucie. 

Podľa nej bol David zvyknutý na svet športu, kde sa hrá fér. A keď mu v neistých časoch podal pomocnú ruku takzvaný kamarát, nemal dôvod mu nedôverovať. „Podpisoval, bol uistený, že všetko je úplne legálne a nemal dôvod neveriť ľuďom, ktorí sú vo svojom podnikaní úspešní. Ale neznalosť neospravedlňuje. To vieme,” napísala moderátorka. 

Basa za miliónové podvody:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Instagram LK)

Podľa súdu však nie je možné, aby Křížek absolútne netušil, čo robí. „Je možné mu veriť, že bol dôverčivý a naivný, že sa nechal ovplyvniť osobami, ktoré vystupovali sebavedomo ako úspešní podnikatelia. Ale nie je možné veriť, že by nevedel, aké kroky podniká. Je treba vyslať signál, že také konanie nemôže byť tolerované,” vyhlásila podľa denníka Aha! sudkyňa. 

Podľa bývalej missky jej manžel na týchto podvodoch nijako neprofitoval a aktuálne musí popredať majetok, aby mal na zaplatenie dlhov a právnikov. To jej verí ale iba časť tých, ktorí si jej vyjadrenia na sociálnej sieti prečítali. Podporujú ju viaceré známe tváre, napríklad aj Zuzana Belohorcová.

Mnohí ale o tom, že Křížek nemal z podvodnej aktivity žiadny zisk, pochybujú. Lucie je však rozhodnutá stáť pri ňom. „S Davidom žijem 15 rokov. Skoro 12 rokov sme manželia. Poznám ho ako poctivého, pravdovravného a milujúceho človeka. Pevne za ním stojím,” vyhlásila. 

Denník Aha! ale informuje, že štátny zástupca pripravuje ešte ďalšiu žalobu, v ktorej ide dokonca o 84 miliónov korún. 

Basa za miliónové podvody:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Instagram LK)

Viac o téme: David KřížekLucie Křížková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu