Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

„Zázračné“ rúška jojkárskej hviezdičky: Ups, odborné testy ju totálne potopili!

Nela Slováková Zobraziť galériu (2)
Nela Slováková (Zdroj: Instagram NS)

PRAHA - A príbeh nekončí! Naši českí susedia počas celej koronakrízy riešia podnikateľský plán niekdajšej víťazky jojkárskeho Hotelu Paradise. Okrem dezinfekcie, ktorú nakoniec nedodala, predáva Nela Slováková aj rúška s aktívnym striebrom. No najnovšie testy tvrdia, že antibakteriálne vôbec nie sú.

Celú zamotanú situáciu s tým, či sú Neline rúška lepšie ako tie doma ušité z bežnej látky či trička, sa rozhodla rozlúsknuť redakcia extra.cz. Nakúpili rúška a objednali si odborné testy v laboratóriu na Technickej univerzite v Liberci. 

Galéria: Nela Slováková

Experti vykonali testy na Nelinom rúšku s aktívnym striebrom a obyčajnom rúšku. „Podľa výsledkov je zjavné, že ako kontrolná látka, tak ani látka s aktívnym striebrom nevykazovala rozdiel, a teda nebola preukázaná jej antibakteriálnosť. Z toho sa dá usudzovať, že textília s aktívnym striebrom neobsahovala žiadne častice striebra alebo tieto častice neboli pevne viazané na textíliu a už sa v aktívnej vrstve nevyskytovali,” uviedla analýza. To znamená, že pomerne drahé rúško s aktívnym striebrom je účinné len tak, ako bežná látka a nezachytáva škodlivé častice o nič lepšie. 

Slováková sa samozrejme bráni a stojí si za tým, že jej rúška sú kvalitné a spĺňajú to, čo sľubuje. „Pravda je jediná, a to tá, že v rúškach od začiatku je, bolo a bude striebro,” tvrdí blondínka. No jej ďalšia obhajoba vyznieva trochu zvláštne. „Certifikáty nezverejňujem vzhľadom k tomu, že firma, ktorá mi rúška vyrába, si nepraje verejný lynč a ja to úplne chápem a rešpektujem, najmä po tom, čo vidím, čoho všetkého ste schopní,” uviedla na Instagrame. Podnikateľka tvrdí, že len čo budú certifikáty vystavené na jej meno a nie dotyčnú firmu, okamžite ich zverejní. 

Cez víkend sa kvôli kauze dokonca rozplakala, keď prosila ľudí, aby jej už s touto kauzou dali pokoj. 

Plač Slovákovej obvinenej z podvodu: Prosím, už stačí... Kríza vo vzťahu so slovenským hokejistom!

„Zázračné“ rúška jojkárskej hviezdičky:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram N.S.)

Viac o téme: Nela Slováková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu