Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Najbližší zosnulého Aviciiho (†28): Pravda o vnútornom boji umelca, životnú rovnováhu nenašiel

Avicii Zobraziť galériu (5)
Avicii (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Rodina nedávno zosnulého Tima Berglinga známeho ako DJ Avicii vydala vyhlásenie, ktoré naznačuje, že svetoznámy švédsky producent spáchal samovraždu. Bergling zápasil s myšlienkami o zmysle života a v tomto vnútornom boji už nedokázal pokračovať, uvádza štvrtkové komuniké. Bergling bol nájdený mŕtvy minulý piatok v ománskej metropole Maskat.

Jeho rodina ho v vyhlásení charakterizovala ako "krehkú umeleckú dušu hľadajúci odpovede na existenciálne otázky" a "perfekcionistu, ktorý cestoval a tvrdo pracoval v tempe, ktoré viedlo k extrémnemu stresu".

"Zvádzal naozajstný boj s myšlienkami o zmysle života a šťastia. Už ďalej nemohol pokračovať. Chcel nájsť pokoj," citoval vyhlásenie magazín Rolling Stone. Rodina zosnulého DJ tiež spomenula problémy Aviciiho s hudobným priemyslom. "Bergling mal komplikovaný vzťah s hudobným priemyslom a svojím vlastným úspechom. V roku 2016, keď bol na vrchole slávy, prestal jazdiť na turné a jeho rodina uviedla, že k rozhodnutiu viedla túžba 'nájsť v živote rovnováhu'," napísal Rolling Stone.

Viac o téme: AviciiTim Bergling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu