Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nicole Kidman má na krku päťdesiatku a tvár bez jedinej vrásky: Klamstvá o plastike?!

Nicole Kidman Zobraziť galériu (6)
Nicole Kidman (Zdroj: SITA/AP)

CANBERRA - Vysoká štíhla postava, porcelánová pleť, ryšavé vlasy, výrazné herecké výkony. Austrálska herečka Nicole Kidmanová aj v päťdesiatich rokoch, ktoré oslávi v utorok, neúnavne prezentuje v živote i vo filme svoju fyzickú bezchybnosť, za ktorú údajne vďačí šikovným rukám plastických chirurgov. Treba jej ale pripočítať k dobru aj kvalitné herecké výkony, napríklad vo filme Hodiny z roku 2002.

Za svoje vtedajšie citlivé a umiernene presné stvárnenie spisovateľky Virginie Woolfovej získala filmového Oscara. A točila vtedy ďalšie zaujímavé tituly, veľkolepý epos o láske z doby americkej občianskej vojny Návrat do Cold Mountain (2003), hororovú drámu Tí druhí (2001) či experimentálnu snímku Dogville (2003) dánskeho režiséra Larsa von Triera.

Do všeobecného povedomia však Kidmanová vstúpila najskôr ako manželka herca a člena scientologickej cirkvi Toma Cruisa. Zišla sa s ním pred kamerou vo filme Búrlivé dni z roku 1990. To už mala za sebou prvé filmové party v Hollywoode.

Nicole Kidman
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP)

Narodila sa austrálskym rodičom na Havaji, kde jej otec skúmal rakovinu, a do Austrálie sa presťahovali, keď mala štyri. Hrať začala v šestnástich a neskôr, už v Hollywoode, zažiarila v roku 1989 v snímke Úplné bezvetrie.

S Cruisom sa ďalej zišli vo filme Navždy a ďaleko (1992) či v eroticky ladenej dráme Eyes Wide Shut (1999) režiséra Stanleyho Kubricka. A v roku 2001 sa rozviedli.

Rozpad ich vzťahu niesla Kidmanová ťažko. Údajne k nemu prispelo aj natáčanie filmu Moulin Rouge v Austrálii. Avšak práve úspech tohto muzikálu režiséra Baza Luhrmanna pre ňu znamenal ďalšiu slávu a herecké ponuky.

Navyše sa v roku 2006 znovu vydala, za countryového speváka Keitha Urbana, s ktorým znova prestúpila na katolícku vieru. Majú spolu dve dcéry.

Nicole Kidman s manželom Keithom.
Zobraziť galériu (6)
Nicole Kidman s manželom Keithom.  (Zdroj: SITA/AP)

K ďalším zaujímavým titulom Kidmanovej sa radí napríklad Ľudská škrvna z roku 2003 s Anthony Hopkinsom či Nevesta cez internet (2001).

Z nedávnej doby si aj českí diváci pamätajú životopisnú snímku Grace, kňažná monacká (2014), kde Kidmanová stvárnila Grace Kellyovú. Snímka vyvolala nemilosť monackého panovníka Alberta, ktorý odmietol pozvanie na premiéru filmu do Cannes kvôli tomu, že film podľa neho manipuluje s faktami.

Nicole Kidman
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP)

Kidmanová je aj veľvyslankyňou dobrej vôle Rozvojového fondu OSN pre ženy. Sama totiž priznáva, že vždy extrémne túžila po láske, vzhľadom k chladnej matkinej výchove, ktorá sa ju snažila naučiť citové nezávislosti. "Nikdy nepoviem, že ťa milujem," vyhlasovala vraj jej matka. Možno práve odtiaľ pochádza trochu chladný pôvab tejto výraznej hereckej ikony.

Viac o téme: Tom CruiseNicole Kidman. Keith Urban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu