Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Fanúšikovia známej speváčky môžu byť pokojní: Prepustili ju z nemocnice!

Loretta Lynn Zobraziť galériu (5)
Loretta Lynn (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Americká country speváčka a skladateľka Loretta Lynn, ktorá nedávno utrpela mozgovú príhodu, opustila nemocnicu.

Osemdesiatpäťročná interpretka sa v súčasnosti nachádza v rehabilitačnom centre. Informácie potvrdili jej zástupcovia prostredníctvom oficiálnej webstránky www.lorettalynn.com a dodali, že speváčka ďakuje všetkým za modlitby a podporu a má sa veľmi dobre. Lynn previezli 4. mája do nemocnice v meste Nashville v Tennessee po tom, ako vo svojom dome v Hurricane Mills utrpela mozgovú príhodu. Rodáčka z Butcher Hollow v Kentucky už preložila plánované koncerty. V piatok 18. augusta sa dostane na trh jej 41. štúdiovka Wouldn't It be Great.

Loretta Lynn odštartovala hudobnú kariéru na začiatku 60. rokov minulého storočia. Svoju prvú štúdiovku Loretta Lynn Sings uviedla na trh 1963. Po nej nasledovalo ďalších 39 albumov, z ktorých zatiaľ posledný s názvom Full Circle vydala vlani v marci. Okrem toho má na konte napríklad dva vianočné albumy, množstvo kompilácií, dva živáky či jedenásť nahrávok obsahujúcich duetá s Conwayom Twittym. Je držiteľkou troch cien Grammy. V roku 1976 vydala autobiografiu Coal Miner's Daughter, na základe ktorej nakrútili film Prvá dáma country music (1980). Speváčku v ňom stvárnila Sissy Spacek, ktorá za svoj výkon získala Oscara. Lynn okrem toho vydala ďalšie dve autobiografie Still Woman Enough (2002) a Honky Tonk Girl: My Life in Lyrics (2012).

Viac o téme: Loretta Lynn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu