Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalší trapas z Oscarov... A ešte väčší! Preboha, ako sa mohlo toto stať?!

Oscar Zobraziť galériu (3)
Oscar (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Ani veľmi netreba zdôrazňovať, že odovzdávanie Oscarov je jednou z najprestížnejších udalostí roka. Slávnostnému večeru predchádzajú dlhé prípravy, počas ktorých sa riešia aj tie najmenšie detaily. Aj napriek tomu sa však organizátorom podarilo vyrobiť obrovský trapas... A tým nemyslíme zamenenú obálku s názvom toho najlepšieho filmu. Ako totiž vyšlo najavo, v nedeľu v noci došlo k ešte oveľa závažnejšiemu prešľapu.

Počas odovzdávania Oscarov sa myslí nielen na najúspešnejších umelcov, ale tiež na tých, ktori už nie sú medzi nami. Prostredníctvom videa sa spomína na osobnosti filmového priemyslu, ktoré zomreli v priebehu roka. 

21. október je dňom úmrtia austrálskej kostýmovej návrhárky Janet Patterson, ktorá bola v minulosti viackrát nominovaná na Oscara. Aj jej meno sa v spomienkovom zostrihu objavilo. Avšak, vedľa neho bola umiestnená fotka úplne inej ženy - filmovej producentky Jan Chapman.

„Bola som úplne zničená, keď som namiesto svojej drahej priateľky a dlhoročnej spolupracovníčky Janet Patterson zbadala moju fotku,” poznamenala pre magazín Variety Jan Chapman. Tá tiež prezradila, že viackrát žiadala, aby boli skontrolované fotografie, ktoré mali byť použité. „Bolo mi povedané, že Akadémia oznámila, že je o to postarané. Janett bola krásny človek, štyrikrát nominovaná na Oscara. Veľmi ma zarmútilo, že nikto neupozornil na tento omyl,³ dodala rozčarovaná Chapman. 

Dvojica žien spolupracovala na filme The Piano, ktorého režisérkou je Jane Champion. Počin získal v roku 1994 tri sošky Oscara, nominácia za kostýmy sa však na víťazstvo nepremenila. A hoci nájsť fotografie Janet Patterson je celkom náročné, ani to neospravedlňuje trapas, ktorý sa organizátorom podarilo vyrobiť. Pre príbuzných a priateľov oboch dám to muselo byť poriadne nepríjemné. 

Vedľa mena zosnulej Janet Patterson sa objavila fotografia jej žijúcej kamarátky Jan Chapman.
Zobraziť galériu (3)
Vedľa mena zosnulej Janet Patterson sa objavila fotografia jej žijúcej kamarátky Jan Chapman.  (Zdroj: abc)


Pozrite si tiež: 

VIDEO Oscary sú rozdané: Šok večera, La La Land nie je najlepší, vymenili obálky!

TOPky z Oscarov 2017: Megatrapas, »bomby« vo výstrihu a rozzúrená Meryl Streep!

Párty po Oscaroch: Každá druhá ukazovala vnady, Halle Berry (50) spravila striptíz!

Prsia Mariah Carey šialene trpeli: Au, prečo im to urobila?!


Viac o téme: OscaryJanet PattersonJan Chapman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu