Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vážna diagnóza lídra úspešnej kapely: Rakovina mozgu!

Gord Downie Zobraziť galériu (3)
Gord Downie (Zdroj: SITA)

TORONTO – Kanadská rocková kapela The Tragically Hip pôjde na turné, a to aj napriek tomu, že ich spevákovi Gordovi Downiemu diagnostikovali rakovinu mozgu v konečnom štádiu. Informovali o tom včera prostredníctvom sociálnej siete Facebook aj svojej oficiálnej webstránky, kde napísali, že 52-ročnému rodákovi z Amherstview v provincii Ontario chorobu objavili ešte v decembri.

"Po tridsiatich rokoch, čo sme spolu ako The Tragically Hip, tisíckach predstavení a stovkách koncertných šnúr...Rozhodli sme sa urobiť ešte jednu. Máme pocit, že je to správna vec, pre Gorda a pre nás všetkých," napísali členovia formácie v stanovisku a dodali, že detaily ohľadom koncertov zverejnia v priebehu týždňa. 

The Tragically Hip začínali v polovici osemdesiatych rokov minulého storočia v malých kluboch či vystúpeniami pre vysokoškolských študentov. Ich debutovou nahrávkou bolo eponymné EP, ktoré vydali v roku 1987. O dva roky neskôr nasledovala ich prvá štúdiovka Up To Here. Okrem toho majú na konte ďalších jedenásť albumov a v júni uvedú na trh dvanástu nahrávku s názvom Man Machine Poem. V roku 2005 ich uviedli do Kanadskej hudobnej siene slávy.

Viac o téme: Gord DownieThe Tragically Hip
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu