Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Policajná razia v dome amerického rapera: Kvôli štyrom mŕtvolám!

Americká polícia dnes prehľadala dom známeho rappera Lila Wayna Zobraziť galériu (7)
Americká polícia dnes prehľadala dom známeho rappera Lila Wayna (Zdroj: SITA)

MIAMI – Americká polícia dnes prehľadala dom známeho rappera Lila Wayna Floride po tom, čo dostala telefonát od človeka, ktorý oznámil, že v sídle zastrelil štyroch ľudí.

Zásahová jednotka ale žiadna telá a ani stopy po streľbe nenašla, napísala agentúra Reuters. Wayne sa tak očividne stal terčom kanadského žartu, kedy sa do cudzích domov posiela zásahová jednotka.

Polícia v Miami Beach, kde má Wayne sídlo, počas zásahu okolie domu obkľúčila a povolala zásahovú jednotku. Následná domová prehliadka ale nič podozrivého neodhalila, preto policajti vychádzajú z toho, že išlo o zámernú mystifikáciu. Podľa tmz.com je rapper v Miami, doma vraj ale v čase incidentu nebýval.

Spomínaný kanadský žart sa nazýva swatting, a to podľa americkej osobitnej zásahovej jednotky SWAT. V USA sa teraz rozšíril nešvár, kedy ľudia nahlásia streľbu u niekoho, koho chcú vytrestať. Často sa tiež stáva, že zásahové komando zavolajú susedia počítačových hráčov v domnení, že sa skutočne strieľa.

Wayne patrí medzi najväčšie a tiež najkontroverznejšie osobnosti rapu. Držiteľ niekoľkých cien Grammy zahájil hudobnú kariéru ešte v detskom veku. V roku 2012 sa stal hudobníkom s najviac piesňami, ktoré bodovali v americkom rebríčku najväčších hitov Billboard Hot 100. Rodák z New Orleansu tak prekonal Elvisa Presleyho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu