Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Americký rapper na konci s trpezlivosťou: Mastná miliónová žaloba

Lil Wayne Zobraziť galériu (10)
Lil Wayne (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Americký rapper Lil Wayne údajne plánuje zažalovať riaditeľa labelu Cash Money Records Birdmana, od ktorého chce súdnou cestou získať osem miliónov dolárov (v prepočte približne 7,14 milióna eur). Dôvodom sporu sú opakované odklady vydania rapperovej jedenástej sólovky Tha Carter V, ktorá sa mala pôvodne dostať do predaja už 28. októbra, no Birdman to doteraz neumožnil.

Tridsaťdvaročný rapper chce tiež súd požiadať, aby mu umožnil ukončiť spoluprácu s Cash Money Records. Spomínaná suma osem miliónov dolárov má byť zálohou, ktorú mu Birdman dlhuje.

Lil Wayne, občianskym menom Dwayne Michael Carter Jr., odštartoval kariéru v roku 1997 ako 15-ročný v skupine Hot Boys, s ktorou vydal tri štúdiovky. Ako sólový interpret debutoval v roku 1999 albumom Tha Block Is Hot, po ktorom nasledovalo ďalších deväť štúdiových nahrávok vrátane veľmi úspešnej Tha Carter III (2008). Jeho zatiaľ posledná sólovka I Am Not A Human Being II vyšla v marci 2013. Okrem toho má na konte napríklad aj spoločný album so spomínaným Birdmanom s názvom Like Father, Like Son (2006). V rebríčku Billboard Hot 100 mal otec štyroch detí už viac ako 100 skladieb, na čelo sa však ako sólový interpret dostal iba s jedinou - Lollipop (feat. Static Major). Na konte má napríklad štyri ceny Grammy či desať BET Awards. Lil Wayne je známy aj početnými problémami so zákonom. V roku 2010 napríklad strávil osem mesiacov za mrežami za ilegálnu držbu zbrane. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu