Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Rihanna sa teší novému titulu: Toto priesvitné čudo, že je módna ikona?!

Rihanna na odovzdávaní cien CFDA Zobraziť galériu (5)
Rihanna na odovzdávaní cien CFDA (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Módnou ikonou tohto roku vyhlásila Rada amerických módnych návrhárov (CFDA) barbadoskú speváčku Rihannu. Cenu ju v pondelok večer odovzdala vplyvná editorka módneho časopisu Vogue Anna Wintour, ktorá ocenila odvahu popovej hviezdy presadzovať netradičné odievanie. Dvadsaťšesťročná speváčka jej slová ihneď potvrdila - cenu totiž prevzala v odvážnych priehľadných šatách s kryštálmi.

Rihanna sa vraj od malička chcela svojím obliekaním odlišovať od ostatných dievčat. "Obliekanie bolo vždy mojou obranou. Ako dieťa som si o nejakej inej dievčine hovorila: môže premôcť ma, ale nemôže premôcť moje oblečenie. Som vnútorne vyrovnaná so všetkými nedostatkami v mojom štýle odievania. Existujú síce pravidlá, ale pravidlá sú na to, aby sa porušovali," povedala speváčka pri prevzatí ceny.

Jej slová o porušovaní pravidiel jednoznačne potvrdilo jej oblečenie. Na scénu prišla celá v priehľadných sieťových šatách vysadených viac ako 200 000 kryštálmi, ktoré z jej tela veľa nezakrývali. K šatám od módneho stylistu Adama Selmana mala zodpovedajúce dlhé rukavice a trblietavú šatku. "Riskuje a robí všetko podľa svojej hlavy. Vie, čo má rada," povedal o Rihanne módny návrhár Zac Posen.

Ďalšími novými držiteľmi cien CFDA, ktoré sa niekedy nazývajú módnymi Oscarmi, sa stali návrhár Joseph Altuzarra v kategórii dámskeho oblečenia, a tvorivá dvojica Dao-Yi Chow a Maxwell Osborne v kategórii mužského odievania. Sestry Ashley a Mary-Kate Olsen prevzali na slávnostnom večere v newyorskom sále Lincoln Center ocenenie za módne doplnky. Medzinárodnú cenu získal belgický módny návrhár Raf Simons a cenu za celoživotnú tvorbu americký stylista Tom Ford.

K silným okamihom večera patril podľa agentúry AP príchod na scénu niekdajšej modelky a módnej agentky Bethann Hardison v sprievode topmodelky Naomi Campbell. Hardison, ktorá sa začala presadzovať vo svete módy už v 60. rokoch, dostala jedno z čestných ocenení CFDA, a to za presadzovanie módnej rôznorodosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu