Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ryan Gosling: Nikdy nebol sexsymbol, kolegom sa vysmieval!

Ryan Gosling Zobraziť galériu (4)
Ryan Gosling (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES – Kanadský herec Ryan Gosling priznal, že sa so statusom sexsymbolu nikdy nestotožnil. Dokonca sa zaň v minulosti vysmieval svojim kolegom.

“Celá tá vec mi nesedí najviac, ako sa len dá. Je to nejaký obrovský vtip. Podľa mňa to súvisí s nálepkou, ktorá vám prischne vďaka filmom,“ vysvetlil pre britský denník Metro. “Ktokoľvek, kto by si zahral v Zápisníku jednej lásky, by si vyslúžil podobné komentáre, tak to jednoducho býva,“ dodal. Tiež sa posťažoval, že sa proti svojej vôli stal niekým, kto sa každý deň “rozpráva s cudzincami o svojom bruchu“.

Tridsaťdvaročný Ryan Gosling začínal ako detská hviezdička epizódnymi postavami v seriáloch ako Kung Fu: Legenda pokračuje (1993) či Faktor Psí (1996). V rokoch 1993 až 1995 bol súčasťou Mickey Mouse Clubu. O čosi neskôr sa prepracoval k hlavnej úlohe v seriáli Mladý Hercules (1998 - 1999), ktorý sa však stal prepadákom.

V tom čase začínal dostávať prvé filmové úlohy, objavil sa napríklad v snímkach Sezóna Titanov (2000), Svätý boj (2001) či Vražda podľa plánu (2002). V ďalších rokoch sa predstavil vo filmoch Svet podľa Lelanda (2003), Zápisník jednej lásky (2004), Hranice života (2005) alebo Half Nelson (2006). V poslednej menovanej dráme zaujal natoľko, že ho za stvárnenie hlavnej postavy učiteľa telesnej výchovy nominovali na Oscara i na Zlatý glóbus.

Nomináciu na Zlatý glóbus si následne vyslúžil aj za úlohy v snímkach Lars a jeho vážna známosť (2007), Bláznivá, hlúpa láska a Deň zrady (2011). Zaujal aj stvárnením postavy nájomného šoféra zločineckých gangov vo filme Drive (2011).

Tento rok bude mať premiéru krimidráma The Gangster Squad, v ktorej si opäť zahrá s Emmou Stone. Od septembra 2011 tvorí pár s 38-ročnou herečkou a modelkou Evou Mendes. Držiteľ Independent Spirit Award a dvoch Satellite Awards, ktorý sa príležitostne venuje aj hudbe, má za sebou vzťahy so Sandrou Bullock, Rachel McAdams, Blake Lively či Oliviou Wilde. Informácie zverejnila webstránka www.digitalspy.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu