Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šéfkuchár Jamie Oliver: Mesačne minie na toalety 37 tisíc eur!

Jamie Oliver Zobraziť galériu (5)
Jamie Oliver (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Známy britský kuchár Jamie Oliver (37) priznal, že časté krádeže v jeho reštauráciách ho stoja okolo 30-tisíc libier (v prepočte približne 37-tisíc eur) mesačne. Ľudia si chcú totiž odniesť suvenír, pričom populárne sú napríklad toalety.

"Niektorí ľudia sa prídu najesť a domov odídu s polovicou záchodu. Šialené," prezradil pre denník Metro šéfkuchár bez čapice, ktorý má vo Veľkej Británii 30 podnikov. "Vďakabohu, je u nás absurdne plno," dodal. V každej z jeho reštaurácií sú pritom luxusné toalety spoločnosti Thomas Crapper. "Sú naozaj drahé a teraz musíme privariť kľučky a splachovače, inak by ich ľudia odmontovali a ukradli," vysvetlil. Mesačne tiež podľa jeho slov zmizne okolo 30-tisíc plátenných obrúskov.

Jamie Oliver je známy svojimi televíznymi šou, množstvom populárnych kuchárskych kníh ale i bojom proti obezite a snahou šíriť osvetu o zdravej životospráve. Stál napríklad za kampaňou, ktorej cieľom bolo zabrániť používaniu polotovarov v školských jedálňach a namiesto nich servírovať zdravé, chutné a finančne dostupné jedlá. Špecializuje sa na taliansku kuchyňu. Na pultoch slovenských kníhkupectiev sa objavili jeho knihy Šéfkuchár bez čapice (1999), Návrat šéfkuchára bez čapice (2000), Šéfkuchár bez čapice - Dni plné chutí (2001), U Jamieho v kuchyni (2002) alebo Jamie po taliansky (2005). 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu