Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V ČR väznia mesiac speváka kvôli zabitiu: Kapela musí zrušiť turné po USA!

Blythe čelí obvineniu z trestného činu ublíženia na zdraví s následkom smrti Zobraziť galériu (2)
Blythe čelí obvineniu z trestného činu ublíženia na zdraví s následkom smrti (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Americká metalová skupina Lamb of God musela zrušiť svoje severoamerické turné. Dôvodom je skutočnosť, že jej spevák Randy Blythe (41) je stále vo vyšetrovacej väzbe v Prahe. Interpreta zatkli 27. júna po prílete do českej metropoly, kde mal s kapelou odohrať koncert.

Hovorca skupiny okamžite reagoval slovami, že zadržanie bolo omylom, Randyho brat Mark obvinenie označil za nesprávne a urážajúce. Dôvodom zadržania je incident z 24. mája 2010, pri ktorom v pražskom klube Abaton zomrel fanúšik. Spevák sa vtedy podľa dostupných informácií pobil s Danielom Noskom, ktorý za ním vyliezol na pódium. Fanúšik, ktorý neskôr zraneniam podľahol, nebol podľa denníka MF Dnes ani opitý, ani pod vplyvom drog.

Blythe čelí obvineniu z trestného činu ublíženia na zdraví s následkom smrti. Na slobodu sa po prvý raz mohol dostať po zaplatení kaucie 200-tisíc dolárov (prepočte približne 163-tisíc eur), no prokurátor to zamietol. Následne bola kaucia stanovená na 400-tisíc dolárov (326-tisíc eur), no aj pri nej štátny zástupca podal sťažnosť. Sudca bude o prepustení speváka rozhodovať aj dnes - teda presne mesiac po zadržaní. Ak by sa mu ani tentoraz nepodarilo dostať na slobodu, vo väzbe zrejme zostane až do začiatku súdneho procesu, ktorý neodštartuje skôr ako o niekoľko týždňov.

Lamb of God, ktorí pochádzajú z Richmondu v štáte Virginia, pôsobia na scéne od roku 1994. Odvtedy vydali sedem štúdiových nahrávok, zatiaľ posledná sa volá Resolution (2012). Ich súčasnú zostavu tvoria: Randy Blythe (spev), Mark Morton (gitara), Willie Adler (rytmická gitara), John Campbell (basgitara) a Chris Adler (bicie nástroje). Lamb of God majú na konte tri nominácie na Grammy, koncertovali napríklad na putovnom Ozzfeste či najväčších britských rockových podujatiach Download Festival a Sonisphere Festival. V rokoch 2008 až 2010 boli predskokanmi kapely Metallica na jej World Magnetic Tour. Na Slovensku sa ukázali 23. mája 2010, keď sa predstavili v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC). 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu