Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Batman Christian Bale: Potýčka s policajtmi!

Christian Bale Zobraziť galériu (7)
Christian Bale

PEKING - Americký herec Christian Bale sa v Číne dostal do potýčky s policajtami v civile, keď sa snažil navštíviť disidenta Čchen Kuang-čchenga. Podľa televízie CNN policajti Baleovu návštevu u aktivistu znemožnili. Nepodarilo sa im ale zobrať kameru, ktorú mal herec pri sebe.

Bale je v Číne pri príležitosti propagácie historického filmu Ťing Ling Š 'San Cchaj (Kvety vojny), ktorý čiastočne platila čínska vláda a v ktorom stvárnil hlavnú úlohu. Návštevu krajiny sa rozhodol využiť na ceste za slepým disidentom, ktorého označuje za svojho osobného hrdinu. "Chcel som sa len stretnúť s tým mužom, potriasť si s ním rukou a povedať mu, akou je pre mňa inšpiráciou," povedal Bale.

Skupina policajtov v civilnom oblečení ale hercovi a štábu CNN, ktorý ho sprevádzal, cestu k disidentovi a odporcovi po krátkej strkanici znemožnila. Bale neskôr vyjadril nádej, že sa mu snáď aspoň podarilo zvýšiť vo svete povedomie o Čchenovi.

Hercov pokus o návštevu u disidenta si získal podporu v čínskom kyberpriestore. "Pán Bale, obdivujem vašu odvahu a vaše srdce," uviedol jeden z bloggerov, ktorý vystupoval pod vymysleným menom. "Ale sa nabudúce budete snažiť niekoho zachrániť, vezmite si na to oblek Batmana," doplnil v narážke na Baleovo účinkovanie v hlavnej úlohe filmov o netopierom mužovi, ktoré natočil režisér Christopher Nolan.

<iframe width="420" height="243" src="http://www.youtube.com/embed/8pvRpcdTShY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu