Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Christopher Nolan s Batmanom definitívne skončil!

Christopher Nolan Zobraziť galériu (4)
Christopher Nolan (Zdroj: SITA)

LOS ANGLES - Britský režisér Christopher Nolan sa podľa jeho manželky Emmy Thomas, ktorá produkuje jeho snímky, rozlúči s filmami o Batmanovi. Keď sa jej magazín SFX spýtal, či po Návrate Temného rytiera (2012) Nolan nakrúti svojho štvrtého Batmana, túto možnosť úplne vylúčila.

"Nie, skutočne už nie. Neviem si predstaviť svet, v ktorom by sa k tomu ešte chcel vrátiť. Strávili sme takmer desať rokov života tvorbou Batmanov. Veľmi sa tešil z tohto filmu (Návrat Temného rytiera) a z príbehu, ktorý vymyslel, ale neviem si predstaviť, že by mal takú radosť z ďalšej verzie tej istej veci," vysvetlila. Podľa nej je trilógia ideálna, pretože má začiatok, stred a koniec, pričom je celistvá a pôsobí ako jeden dlhý film.

Christopher Nolan sa do povedomia verejnosti dostal mysterióznou drámou Memento (2000), ktorú zrežíroval na základe nápadu svojho brata Jonathana Nolana. Ten s ním spolupracoval aj na ďalších scenároch jeho filmov, ako napríklad snímky Dokonalý trik (2006) a batmanoviek Temný rytier (2008) a Návrat Temného rytiera. Prvým dielom Nolanovej trilógie o superhrdinovi bol film Batman začína z roku 2005 a spomínaná najnovšia batmanovka by sa mala do slovenských kín dostať 26. júla.

Jeho zatiaľ poslednou snímkou je úspešný sci-fi triler Počiatok (2010), ktorý nielen režíroval, ale sám napísal i scenár. Uznávaného filmára tri razy nominovali na Oscara, no prestížnu sošku sa mu zatiaľ nepodarilo získať. Na konte má tiež tri nominácie na Zlatý glóbus a množstvo cien kritikov, dve Independent Spirit Awards, Waldo Salt Screenwriting Award z filmového festivalu Sundance, štyri Saturn Awards i Českého leva.

Tip: Vysielajú nejaký dobrý film dnes večer? Zistite na našej stránke telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu