Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dráma v centre Bratislavy: ÚTOK na DPOH... Rozmlátil dvere a ušiel!

Divadlo P. O. Hviezdoslava sa stalo terčom útoku. Zobraziť galériu (6)
Divadlo P. O. Hviezdoslava sa stalo terčom útoku. (Zdroj: Facebook L.B./TASR)

BRATISLAVA - Divadlo Pavla Országha Hviezdoslava sa cez víkend stalo terčom útoku. Neznámy útočník v nedeľu večer rozmlátil sklenenú výplň na vchodových dverách a ušiel. Stihol ho však zachytiť herec Ludwig Bagin (46), ktorý sa v tom čase nachádzal v centre Bratislavy.

Divadlo Pavla Országha Hviezdoslava v centre Bratislavy sa v poslednom období stalo už viackrát terčom útoku. Zatiaľ to však vždy bol len slovný útok. Tentokrát sa však neznámy útočník rozhodol použiť hrubú silu. Pristúpil k vchodovým dverám a rozbil na nej sklenenú výplň. 

Na útok upozornil herec Ludwig Bagin, ktorý sa v tom čase nachádzal neďaleko divadla. „Prechádzal som pred pár minútami domov z Nedbalovej okolo DPOH počujúc rámus. Spôsobil ho tento mladý muž, ktorý čímsi rozbil dvere do divadla. Stihol som ho odfotiť. Informácie o ňom, prosím, posuňte polícii, bola upovedomená,“ napísal k záberom, ktoré zverejnil na sociálnej sieti Facebook.

Divadlo leží v žalúdku mnohým Slovákom predovšetkým za plagáty, ktoré v poslednom období zverejňuje. Nedávno to bolo kvôli ukrajinskej či dúhovej vlajke, ktoré boli zakomponované do modernej vitráže. Problém s nimi mala napríklad aj politička Romana Tabak. „Barbari, Divadlo P. O. Hviezdoslava. Pán Vallo (primátor Bratislavy), riaditeľka divadla Valérie Schulczová, ministerka kultúry Hroncová, toto je normálne?“ pýtala sa na sociálnej sieti. 

A herečka Kristína Tormová si myslí, že nedeľný útok je len dôsledkom takéhoto verejného burcovania proti DPOH. „Ešte príde niekomu vtipné burcovanie ľudí k nenávisti voči divadlu? VOČI DIVADLU??? Uvedomujú si títo ľudia zodpovednosť za to, čo robia? Nie. A toto je dôsledok. Rozbiješ dvere na divadle a čo? Uľaví sa ti, konečne žiješ dobrý život?“ pýtala sa Tormová, ktorá sa aj v kauze "nevhodných plagátov" postavila proti Romane Tabak. 

Viac o téme: Divadlo Pavla Országha Hviezdoslava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu