Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Veľký strach Jána Ďurovčíka: TOTO ešte nezažil... VYZNANIE prekročilo hranice!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Muzikál Vyznanie, ktorý pochádza z rúk a mysle Jána Ďurovčíka, zažíva obrovský boom a ide o jedno z najžiadanejších predstavení. Najväčším dôkazom toho, že je nejaký projekt mimoriadne úspešný, je situácia, keď tvorcovia musia pre enormný záujem pridávať ďalšie reprízy, ktoré spočiatku neboli vôbec plánované. S obdobným "problémom" sa aktuálne postretol aj Ján Ďurovčík. Jeho muzikál Vyznanie totiž spôsobil taký ošiaľ, že s celým ansáblom vyrážajú do Prahy. A okamžite ju vypredali!

Muzikál Vyznanie vyvolal obrovský záujem verejnosti už v momente, kedy Ďurovčík a Ján Lehotský spustili šialene náročné kolá konkurzov, počas ktorých hľadali "novú Mariku Gombitovú". Dievčatá, ktoré boli schopné vyspievať jej "Vyznanie" napokon aj našli. Ďurovčík v priebehu minuloročnej premiéry opäť ukázal, že je absolútnym majstrom svojho fachu.

Galéria: VEĽKÁ galéria z muzikálu VYZNANIE

Muzikál Vyznanie od režiséra Jána Ďurovčíka
Zobraziť galériu (5)
Muzikál Vyznanie od režiséra Jána Ďurovčíka  (Zdroj: Juraj Dobiš)

Na premiéru vyskladal taký talentovaný tím, že už počas prestávky medzi dejstvami diváci búrlivo debatovali o tom, čo videli a počuli, pričom si z úžasných hercov nedokázali vybrať svojho favorita. Z Vyznania sa napokon stal fenomén, ktorý si vyžiadali aj divadelní nadšenci zo susedného Česka. 

A Ďurovčík im vyhovel. Aj napriek tomu, v zahraničí sú fanúšikovia na muzikálové predstavenia náročnejší, riskol to. A premiéra Vyznania ich v Prahe čaká už počas tohto víkendu. Ostrieľaný režisér priznal, že pred českou premiérou má obrovský rešpekt. 

Veľký strach Jána Ďurovčíka:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ján Zemiar )

Totižto, toto predstavenie slovenskí diváci milujú. A práve to v Ďurovčíkovi budí veľký rešpekt „Mám strach z obrovských očakávaní českého publika," Problémom je vraj aj "jazyková bariéra". Tá na Slovensku neznamená až taký veľký problém, ale... „Keď sme robili Vodu a krv nad vodou, tie pesničky boli v pôvodnom znení. Ale herci hovorili česky," vysvetlil nám s tým, že tentokrát dostanú diváci dávku rýdzej slovenčiny, a to aj čo sa týka dialógov.

A to tu ešte nebolo „Som úprimne dojatý, že si naše predstavenie vyžiadali aj českí diváci, no zároveň všetci cítime obrovskú zodpovednosť, aby všetko dopadlo dobre," hovorí Ďurovčík, ktorý slovom dobre väčšinou myslí "absolútne dokonale,". 

Veľký strach Jána Ďurovčíka:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Avšak, ako poznáme Jána Ďurovčíka a jeho predstavenia, nie je žiadny dôvod na obavy. Už niekoľkokrát na českej scéne uviedol projekty, ktoré boli napísané na slovenské hity. A každý raz zožali obrovské ovácie. Inak tomu určite nebude ani počas českej premiéry muzikálu Vyznanie, no a ak by ste si ho chceli vychutnať aj vy, lístky na predstavenia na Slovensku nájdete TU.

Veľký strach Jána Ďurovčíka:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

 

 

 

Viac o téme: VyznanieJán Ďurovčík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu